Предсрочните парламентарни избори се превърнаха в основна тема на висшия

...
Предсрочните парламентарни избори се превърнаха в основна тема на висшия
Коментари Харесай

Висш партиен форум: ПП обсъжда предстоящите избори

Предсрочните парламентарни избори се трансфораха в съществена тематика на висшия партиен конгрес на Продължаваме промяната. Той беше призован още преди месец поради идните евроизбори. Формацията не изключи опцията след изборите още веднъж да би трябвало да договарят с ГЕРБ-СДС, само че не непременно.В изявленията бяха дадени знаци,че Продължаваме промяната и Демократична България остават дружно за идните избори.

Ретроспекция на миналите 9 месеца от общото ръководство с ГЕРБ -СДС, свършеното от Продължаваме промяната и проблемите с съперниците -това бяха акцентите в по-голямата част от изявленията на сътрудниците в ПП-ДБ.Премиерът в оставка разкри, че през юли предходната година са предложили на ГЕРБ да бъде подписан механизъм, който да контролира метода на взимане на решения. Отговор нямали и до през днешния ден.

" През целия този интервал имаше битка ние да спазим тези правила, да осъществим тези задания и да работим по постигането на тази цели, които придаваха смисъл на държавно управление през цялото време, а точно да работим дружно, с цел да създадем България една по-добра страна за живот ", сподели Николай Денков- министър-председател в оставка.

Денков повтори тезата на Продължаваме промяната, че договарянията не са били същински и подчертава върху връзките на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

" Видяхме,че решенията в ГЕРБ ги взима Пеевски и това би трябвало да бъде ясно.за това и преди няколко седмици за първи път споделих, обединението е ГЕРБ-ДПС. Сега ще трансформира това, ще кажа обединението е ГЕРБ-ДП. И сами се сетете какво е Директива за птиците ", изясни Николай Денков.

Кирил Петков не изключи опцията още веднъж да се стигне до договаряния с ГЕРБ и Движение за права и свободи след изборите, само че се обърна с зов към водачите на двете партии - Бойко Борисов и Делян Пеевски.

" Не се срамувайте бе хора, няма проблем, кажете си, решаваме всичко дружно, ние сме едно, няма ужасно от това, апропо ще бъде по-лесно и по-честно, няма смисъл да се срамувате. Наистина. Не правете идната неточност още веднъж, когато ви кажем, че ни е няма да се наклоним и да се наведем и няма да кажем ръководството е по-важно от промените и от европейското бъдеще на България, Повярвайте ни не ви блъфираме, няма, ще отидем на избори, в случай че би трябвало, ще отидем на 10 избори, в случай че би трябвало, само че няма да се предадем ", акцентира Кирил Петков.

Финансовият министър в оставка направи стопански разбор на свършеното от тях и с подигравка разяснява.

" Ако гледате новините или слушате анализаторите - България щеше да почине от мраз, щяхме да замръзнем, нещата изобщо не вървят добре, извънредно зле са.Ние нищо не знаем в стопански и всевъзможен различен проект и в действителност ще би трябвало да се върнем към положителните времена на ГЕРБ ", съобщи Асен Василев.

Коалиционните сътрудници намекнаха, че ще бъдат дружно на изборите.

" И аз ви благодаря за търпението, тъй като в коалиция ни се постанова още веднъж да се явяваме на избори и всички ние си знаем към този момент, че това няма да е лесна работа. И тъй като аз не съм се изправил тук да продавам захарен памук и желая да благодаря за това, за нервите, за подозренията, за страстите, които ни предстоят дружно, с цел да бъдем на изборите " разяснява Христо Иванов.

" Минахме през един сложен интервал, само че от този интервал на взаимна политическа активност считам, че всички си взехме един урок, а този урок е че " съединението прави силата " ", сподели Атанас Атанасов.

Отчетно изборното заседание на Продължаваме промяната би трябвало да реши кои хора ще изпрати в конкуренцията за евроизборите.Предсрочните парламентарни обаче ги изправиха и пред други решения. Утре ще оповестят какво са решили.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР