Председателят на юридическия комитет на Сената на САЩ Чък Грасли

...
Председателят на юридическия комитет на Сената на САЩ Чък Грасли
Коментари Харесай

Тежък удар за Хилари, в Сената на САЩ започна разследване замесена ли е в корупционна афера

Председателят на юридическия комитет на Сената на Съединени американски щати Чък Грасли стартира следствие на претендента за президент през 2016 година Хилари Клинтън. Бившият държавен секретар е обвинена, че е направила опит да помогне на един спонсорите на фонддацията ѝ да избегне гонене поради корупция в Бангладеш.

Според в. Daily Caller, Клинтън, бидейки държавен секретар през интервала 2009–2013 година, се е пробвала да приключи следствие против собствен прочут предприемач Мухамад Юсуф от Бангладеш.

Изданието оповестява, че Хилари Клинтън е заповядала на високопоставени американски дипломати да оказват напън на премиера на Бангладеш Шейх Хасина Вазед и нейния наследник Саджеб. Конкретно Клинтън ги е заплашвала, че в Съединени американски щати ще бъден извършен цялостен данъчен одит на активността на Саджеб, в случай че наказателното дело във връзка с Юсуф не бъде прекъснато.

Сенатор Грасли се е обърнал към държавния секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън с молба да даде на комитета всички документи, засягащи случая.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР