Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов предизвиква референдум срещу гей браковете

...
Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов предизвиква референдум срещу гей браковете
Коментари Харесай

И Каракачанов иска референдум срещу гей браковете и джендър понятията

Председателят на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов провокира референдум против гей браковете и джендър понятията в просветителната и правната система на България.

" Тези въпроси би трябвало да бъдат изцяло решени и така наречен Истанбулската спогодба е единствено мотив за допитване до народа. Тя не може да бъде единствена тематика на Референдум, който касае бъдещето на моралната, правната и религиозната и националната еднаквост на България ". Това декларира в позиция до медиите водачът на Вътрешна македонска революционна организация, заместител министър-председател и министър на защитата Красимир Каракачанов.

Припомняме, че на 31 януари, ГЕРБ сезира Конституционния съд с искане за преценка на сходството на Истанбулската спогодба с главния ни закон. Конституционният съд ще даде водещ юридически ориентир за публичния спор за Истанбулската спогодба, разгласи на брифинг в Народното събрание Данаил Кирилов.

Така съгласно ГЕРБ ще може да се вземе вярно решение за документа. Ще се откри решение и въпроса за еднополовите бракове. Вече е почнало събирането на подписите за внасяне на питането до Конституционния съд.

Припомняме, депутатът Тома Биков се заяде с левицата, защото са коригирали въпроса за референдума. Той изрази вяра, че алените няма към този момент да работят по този начин невротично.

Ето и цялостния текст на обръщението на Каракачанов по отношение на провокирания от нето референдум против гей браковете и джендър понятията в просветителната и правната система на България:

Формулировката на въпроса на Българска социалистическа партия " Против ли сте ратификацията на така наречен Истанбулска спогодба? " може да бъде основателно оспорена в Конституционния съд, защото за законно юридически заглавие се счита формалното, а точно - Конвенцията на съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение. Самият въпрос е прекомерно подробен и няма да има правни последствия за българското законодателство отвън обсега на Истанбулската спогодба.

Очевидно е, че обществото в голямата си част изрично отхвърля термини като " обществен пол " и политики като " джендър образование " и така нататък Още по-малко е склонно такива да бъдат позволени в детските градини, учебните заведения и университетите. От обществения спор става изцяло ясно, че българите не утвърждават гей браковете и че има ясни настроения всички тези въпроси да бъдат сложени в тяхната целокупност.

Въпросите, които вълнуват българското общество и които предлагам да бъдат сложени за гласоподаване от един народен референдум, са следните:

Съгласни ли сте с въвеждането на трети пол, обществен пол и джендър еднаквост в българското законодателство?
Съгласни ли сте да се вкара джендър образование в българската просветителна система?
Съгласни ли сте с признаването на еднополови бракове в България?
Призовавам ръководителите на всички парламентарно показани партии, в комфортно за тях време, да стартираме съвещания и да откликнем държавнически на гласа на народа.

Припомняме, Българска социалистическа партия редактира въпроса за референдума. " Никакво оттегляне от референдума ", разгласи Корнелия Нинова в коридорите на Народното събрание. Оказва се, че въпросът не бил вярно заложен и допитването щяло да е невалидно. Новият въпрос е: " Против ли сте Народното събрание на Република България да ратифицира по този начин наречената Истанбулска спогодба от 11.05.2011г.? ".

Припомняме, по отношение на мощното публично опълчване и множеството митинги към желанието на властта да ратифицира Истанбулската спогодба от Българска социалистическа партия оповестиха, че ще предизвикват референдум по въпроса.

Още при започване на годината левицата се разгласи срещу ратификацията, макар че с това си заслужи и първата по-сериозна рецензия на водача на ПЕС, а и някогашен водач на Българска социалистическа партия Сергей Станишев.

Припомняме, на 3 януари т.г. министрите от третия кабинет " Борисов " одобриха Истанбулската спогодба и дадоха опция тя да бъде прегледана в Народното събрание. Документът обаче спря още на равнище комисии.

Припомняме, че Истанбулската спогодба бе призната нееднозначно у нас. Съмнения провокират дефиницията за пол и стандартите, свързани с него, както и спекулациите, че ще бъдат приети " трети пол " и гей браковете.

Светият синод се разгласи срещу ратификацията на документа и видя в нея " духовна гибел ". Мнението на православната черква бе припознато и от католическата черква у нас.

Мюфтийството също посочи, че Истанбулската спогодба не е привилегия за българските мюсюлмани. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР