Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов предизвиква национален референдум "срещу гей

...
Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов предизвиква национален референдум "срещу гей
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Предизвиквам референдум срещу гей браковете и джендър понятията в образователната и правната система на България

Председателят на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов провокира народен референдум "срещу гей браковете и джендър понятията в просветителната и правната система на България ". Това се споделя в публикувана до медиите позиция от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация.

Въпросите, които съгласно него би трябвало да бъдат заложени и вълнуват българското общество, са: съгласни ли сте с въвеждането на трети пол, обществен пол и джендър еднаквост в българското законодателство; съгласни ли сте да се вкара джендър образование в българската просветителна система;съгласни ли сте с признаването на еднополови бракове у нас.

Той приканва ръководителите на всички парламентарно показани партии да стартират съвещания. В претекстовете си написа, че тези въпроси би трябвало да бъдат изцяло решени и така наречен

Истанбулската спогодба е единствено мотив за допитване до народа. Тя не може да бъде единствена тематика на референдум, който визира "бъдещето на моралната, правната и религиозната и националната еднаквост " на страната.

Според него формулировката на въпроса на Българска социалистическа партия - "против ли сте ратификацията на така наречен Истанбулска спогодба ", може да бъде основателно оспорена в Конституционния съд, защото за законно юридически заглавие се счита формалното - Конвенцията на съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение.

Самият въпрос е прекомерно подробен и няма да има правни последствия за българското законодателство, отвън обсега на документа, счита още водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

За Каракачанов е явно, че обществото в голямата си част изрично отхвърля термини като "социален пол " и политики като "джендър образование ", още по-малко е склонно те да бъдат позволени в детските градини, учебните заведения и университетите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР