Председателят на ВКС Лозан Панов лично се зае да съди

...
Председателят на ВКС Лозан Панов лично се зае да съди
Коментари Харесай

Лозан Панов съди държавата! Не ще да си плаща глобата

Председателят на Върховен касационен съд Лозан Панов персонално се зае да съди страната, която му наложи санкция от 1000 лв., откакто той не подаде декларация пред Сметната палата. Противно на упованията, че арбитър номер 1 няма да оказва напън на съда и ще прати собствен юрист, Панов самичък застана на банката като Матросов на амбразурата, съобщи Канал 3.

Дело № 2353/2018 на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов е против Сметната палата поради наложената му санкция от 1000 лева за отхвърли да подаде имуществена декларация. Точно преди година Сметната палата заяви, че Лозан Панов е единственият член на Висшия правосъден съвет, който не е подал декларация за имуществото и приходите, неговите и на фамилията му, за 2016 година


През предходната година магистратите бяха задължени да подават декларациите по реда на Закона за гласност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности (ЗПИЛЗВДДД) пред Инспектората към Висш съдебен съвет, само че за членовете на кадровия орган на правосъдната власт остана задължението да го вършат и пред Сметната палата. Точно това отхвърли да направи Панов. Въпреки настойчивите опити на тогавашния ръководител на палатата Цветан Цветков административният началник на Върховен касационен съд да съблюдава нормативната уредба, той не го направи. Заради това при започване на 2018 година на Панов е била наложена санкция от 1000 лева, която той неотложно е обжалвал. Председателят на Върховен касационен съд твърди тъкмо противоположното.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР