Председателят на Върховния съд на САЩ Джон Робъртс винаги си

...
Председателят на Върховния съд на САЩ Джон Робъртс винаги си
Коментари Харесай

Джон Робъртс - съдията арбитър на процеса срещу Тръмп

Председателят на Върховния съд на Съединени американски щати Джон Робъртс постоянно си е изграждал известност на " съдия ", който е над разногласията, обусловени от партийните пристрастия. Днес той е участник в една от най-ожесточените политически борби в американската история: процесът за премахване от власт на Доналд Тръмп.

Най-високопоставеният магистрат в Съединените щати, който е на 64 години, се готви в сходство с конституцията да управлява процеса в Сената против Тръмп, който непрекъснато повтаря, че импийчмънтът е " измама " на демократите.

В тази атмосфера на високо напрежение този ослепителен правист, постоянно учтив и общителен, би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да остане над противоборството и да не изневери на линията на държание, за която приказва през 2005 година, директно откакто бе номиниран за член на Върховния съд от президента републиканец Джордж У. Буш.

" Съдиите са арбитри. Арбитрите не основават разпоредбите, те ги ползват ", сподели той пред сенаторите, които трябваше да утвърдят кандидатурата му. Тяхната роля е " извънредно значима ", само че " лимитирана ". " Никой не отива на мач, с цел да гледа арбитъра ", сподели още той.

Верен на тази логичност, през идващите 15 години той в множеството случаи гласуваше като другите магистрати консерватори във Върховния съд - да вземем за пример против еднополовите бракове и за ограничение на правото на аборт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР