Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов ще се

...
Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов ще се
Коментари Харесай

Лозан Панов напуска Върховния касационен съд, връща се във ВАС

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов ще се върне на работа във Върховния административен съд (ВАС). В четвъртък той е подал заявление до Съдийската гилдия, с което желае след края на мандата си, да бъде преназначен във Върховен административен съд.
 
"След освобождение от длъжността административен началник и заместител на административен началник лицата се връщат назаеманата преди избора или на равна по степен служба, с изключение на в случаите, когато са били назначени от по-ниско равнище на орган на правосъдната власт ", гласи заявката му, представено от lex.bg.
 
Мандатът на Панов като ръководител на Върховен касационен съд изтича на 10 февруари. Преди да стане началник на висшия съд той беше арбитър точно във Върховния административен съд. Започнал е работа в правосъдната система през 1998 година като младши арбитър в Софийския градски съд, по-късно става съдия в Софийския областен съд и в Софийски градски съд, а през 2007 година е определен за ръководител на Административен съд София-град. Веднага след приключването на мандата му бе нараснал като арбитър във Върховен административен съд, а единствено три години по-късна стана негов шеф.
 
В края на предходната година Лозан Панов бе повдигнат за президент от гражданското съдружие “Правосъдие за всеки “ и бе подсилен от “Демократична България “, само че кандидатурата му бе оценена като неуспех. Лидерите на гражданската организация след вота се извиниха обществено, че са взели решение за издигането на Панов, което оказа отрицателно въздействие и върху вота за Демократична България.
 
Източник: "24 часа "
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР