Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) изпрати писма до главния

...
Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) изпрати писма до главния
Коментари Харесай

Лозан Панов още не е получил информация имало ли е сигнали срещу съдията Миталов

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) изпрати писма до основния прокурор и до Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) с увещание, че чака информация от тях във връзка на изказването на държавния секретар на Съединени американски щати. Това заяви началникът на кабинета на ръководителя на Върховен касационен съд.

В писмото до основния прокурор се припомня, че ръководителят на Върховен касационен съд е помолил с писмо от 6 февруари да бъде известен дали е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение от общ темперамент против арбитър Андон Миталов от Специализирания углавен съд и провеждано ли е следствие.

В писмото до ръководителя на КПКОНПИ Лозан Панов написа, че с писмо от 6 февруари ръководителят на Върховен касационен съд е помолил да бъде известен дали са постъпвали сигнали и/или тъжби против арбитър Андон Миталов от Специализирания углавен съд с данни за противоправна активност и осъществявани ли са инспекции против него по посочения мотив.

И в двете писма ръководителят на Върховен касационен съд показва, че до през днешния ден, 11.02.2020 година, във Върховния касационен съд не е получен отговор на писмата му от 06.02.2020 година, а поисканата информация е нужна незабавно предвид на реакцията на българската правосъдна система в отговор на изказването на държавния секретар на Съединени американски щати по отношение на изказване за корупционно държание на арбитър Андон Миталов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР