Председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Стефка Стоева обяви пред

...
Председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Стефка Стоева обяви пред
Коментари Харесай

Председателят на ЦИК подаде оставка

Председателят на Централната изборна комисия (ЦИК) Стефка Стоева разгласи пред членовете на комисията решението си да додаде оставка. Изтъкнала е, че аргументите за решението ѝ са персонални, заяви БНР.

Оставката ще се подава в Народното събрание, с цел да бъде гласувана идната седмица. Преди това обаче Стоева възрази против импортирана смяна в изборния кодекс, която да трансферира напълно отговорността за придобиването на машините за гласоподаване на Комисията. Тя бе определена за Тогава някогашният парламентарен арбитър Стоева бе издигната от ГЕРБ и бе единствен претендент за началник на комисията.

През последните дни тя разкритикува желанието на ръководещите да стоварят цялата отговорност за машинното гласоподаване на ЦИК.

По-рано тази седмица от изборната комисия настояха за незабавна среща с вицепремиера Томислав Дончева, с цел да обсъдят въпроса въпроса с машинния избор на идните избори.

До това развиване се стига, откакто на ЦИК бяха препратени предложения за устройства, без даже от комисията да са знаели, че такива изобщо се събират. Постфактум сдружението " Информационно обслужване " е препратило предложения, постъпили предишния месец в Министерски съвет. Вероятно това изследване е било направено преди ГЕРБ да решат да трансферират въпроса към ЦИК.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР