Председателят на Тръст Синя България Даниел Стрезов беше гост в

...
Председателят на Тръст Синя България Даниел Стрезов беше гост в
Коментари Харесай

Шефът на Тръст Синя България: Задълженията са около 16 млн. лева, не очакваме да потекат реки от пари

Председателят на Тръст " Синя България " Даниел Стрезов беше посетител в предаването " Домът на футбола " по Диема Спорт и комнтира най- настоящите тематики към Левски.

" Един от двата огромни проблеми в клуба към този момент е решен, а точно собствеността. С Наско Сираков може да работим по този начин, че клубът да се развие и да стане печелившо сдружение, и да изкарва пари. Разбрахме се, че би трябвало да седнем и да работим. Подготовка за Общото заседание на клуба е точка №1 по работния проект, а на него ще се избере и Надзорен съвет ", стартира Стрезов.

" Масата от левскарите, проведени и неорганизирани са зад Наско Сираков, значим е резултатът и един от двата огромни казуса за Левски се реши точно със собствеността. Трябва да работим в посока, бюджетът на клуба да е обвързван с постъпленията му, надали ще се изсипят реки от пари. Мажоритарния притежател не идва с несметни капитали. От началото на февруари до в този момент, да оставим чистите дарения, има рекордни количества продадени абонаментни карти, билети, както и продукти от почитател магазина. Могат да се осъществят доходи, прекрасен вид е доходи от европейски шампионати ", добави той.

" Когато говорихме с него, той беше претендент акционер, ще седнем на масата, ще приказваме, имаме и ние хрумвания по отношение на структурата на клуба, като един бизнес модел, ще го споделим с него, в случай че той го хареса ще сме щастливи. С ясно и транспарантно ръководство, с избран проект, не мога да встъпвам в елементи към момента. Феновете като почитатели нямат място в ръководството на клуба, има си Надзорен съвет, както и Управителен съвет. Феновете може да бъдат в Надзорния съвет, има разновидности, всичко е въпрос на полемики ", добави ръководителят на Тръст " Синя България ".

" Решението къде да отидат акциите не са били под нашия надзор. Излязохме с позиция акциите да бъдат в клуба, а това стана седмица преди Наско Сираков да съобщи интереса си към тях. Цялата левскарска общост е обединена. Не мога да бъда прецизен, само че към 16 милиона лв. са отговорностите на клуба. Разплащанията към Национална агенция за приходите са направени до май месец, към 80 % е събрана сумата и за юни. Разходите с изключение на към Национална агенция за приходите, има и ежедневни разноски, заплати, разноски за стадион. Не би трябвало да се не помни и чисто икономическата обстановка в страната, в случай че тимът покаже постоянни игри с хубави резултати, хората ще го възнаградят ", разяснява още той.

" Утре ще публикуваме финансовия доклад за месец май, а по отношение на мотивацията сигурен съм, е че доста по-мотивиращо е, да знаят че има хиляди хора зад тях, в сравнение с фиша за заплатата, която ще получат. Това би трябвало да е мотивация за играчите. Темата заем може да бъде тематика в развиване. За спонсорски контракти може да има развиване след седмица-две. Още от началото на събитията в края на януари, ние показахме, че има съществено обединяване зад Левски, доказахме, че няма стена, която не може да разрушим в името на клуба ".

" Перфектният щаб би бил формиран от потвърдени експерти в своята сфера. Футболът е бизнес, хора, които са се потвърдили в съответната сфера. Георги Иванов е в Локомотив (Пловдив) и не мисля, че би трябвало да се спекулира с тази тематика ", сподели още Стрезов на въпрос по какъв начин би изглеждал съвършеният щаб на " сините ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР