Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков представи пред медиите

...
Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков представи пред медиите
Коментари Харесай

От Столична община с амбициозен план за развитието на София

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков показа пред медиите проект за модернизирането на София за идващите най-малко 30 години. За задачата той оповести пред обществеността така наречен Стъпка 5 от Визия за София, която има за задача да промени образа на столицата, съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,Преди две години се заехме с тази задача за основаване на дълготрайна тактика за развиването на града. Напоследък е доста съвременно да бъдем упреквани за ръководството на столицата, за това че се работи на парче, само че тези обвинявания не са нито нови, нито истински. Затова ми се коства значимо да напомня, че точно ние започнахме тази инициатива'', съобщи Герджиков при откриването на публичното разискване.



,,Разбира се, с цел да има тази сила, с цел да бъде този документ работещ, с него би трябвало да бъдат ангажирани оптимален брой хора, които живеят в града и те да споделят по какъв начин би трябвало да наподобява той в бъдеще. Идеята е да се направи една компилация от вероятни разновидности и да се създадат вероятности, да се начертаят най-важните цели и ограниченията за тяхното постигане'', добави още ръководителят на СОС.

,,Тази анкета наподобява обемна, лишава време, само че тя е от отворен вид, тъй че всеки може да влиза и да попълня част от анкетата. Всяко мнение е в действителност значимо и процедурата в действителност планува към края на годината - някъде към есента - от систематизираните материали и експертни отчети да се получи един осъществим документ, който да е реален и да дава насоката за развиването на града за идващите най-малко 30 години. Тази тактика би трябвало да съдържа насоките на всички нормативни документи на Столична община, тъй като това е модерният метод. Всичко би трябвало да е в основата на консенсуса и в името на града. Надявам се да доведем визията до един край, който да е от изгода за града и неговото развитие'', показа в умозаключение Елен Герджиков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР