Председателят на Сръбската прогресивна партия (СПП) и президент на Сърбия

...
Председателят на Сръбската прогресивна партия (СПП) и президент на Сърбия
Коментари Харесай

Опозицията в Сърбия: Вучич извърши държавен преврат

Председателят на Сръбската прогресивна партия (СПП) и президент на Сърбия довечера лишиха Парламента от конституционното право да вземе решение за въвеждане на изключително състояние, се споделя в известие на Движение „ Достатъчно ”.

По този метод той „ на практика е направил прелом с откритото съучастничество на премиера и ръководителя на Народното събрание “

В изказване на придвижването се показва, че „ Сърбия е на крачка от диктатурата ” и се припомня, че „ епидемиите и пандемиите са обект на Закона за понижаване на риска от бедствия и ръководство на изключителни обстановки ”.

От придвижването декларират, че е неясно ръководителят на Сръбската прогресивна партия, ръководителят на Народното събрание и министър председателят да не познават законите, да не съблюдават Конституцията и да злоупотребяват с ситуацията си, като на процедура суспендират активността на най-висшия законодателен орган ”.

„ Изглежда за ръководителя на СПП е доста по-голям въпросът да отсрочи несполучливите избори, в сравнение с да се подчинява на Конституцията и законите на Република Сърбия ”, се акцентира в изказването.

Според придвижването, Александър Вучич в несъгласие с конституцията е иззел пълномощията на Народното събрание, обявявайки изключително състояние в страната. Следващите 48 часа ще покажат дали конституцията ще бъде спазена и Народното събрание ще разгласи въвеждането на изключително състояние.

В изказването си Движение „ Достатъчно ” афишира, че ще се бори с всички налични законови средства против „ нарушаването на Конституцията, суспендирането на активността на Народното събрание и практическото въвеждане на тирания под прикритието на заплахата от ковид “.

БГНЕС напомня, че президентът на Сърбия Александър Вучич разгласи в послание към нацията изключително състояние на територията на цяла Сърбия поради разпространяването на ковид.

Ще бъдат взети ограничения против повишаването на главните хранителни артикули, както и на препаратите за стерилизация. Забранява събирането на обществени места на повече от 50 души. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР