Председателят на спецапелативния съд Георги Ушев възрази срещу изводите от

...
Председателят на спецапелативния съд Георги Ушев възрази срещу изводите от
Коментари Харесай

АСНС не е съгласен с част от констатациите на ВКС по делото Иванчева

Председателят на спецапелативния съд Георги Ушев възрази против изводите от инспекцията по делото против Десислава Иванчева и Биляна Петрова. В писмо до проверяващите от Върховен касационен съд и до съдийската гилдия на Висш съдебен съвет Ушев акцентира редица доводи, с които оборва констатациите на висшите съдии, инспектирали делото.


Проверката в съда стартира след спор дали в нарушаване на закона Иванчева и Петрова не са освободени под " домакински арест ".

Най-спорно беше определението на арбитър Иво Хинов от спецсъда, който е и докладчик по делото. Той разпореди двете да бъдат освободени от ареста в правосъдна зала. Само за няколко часа обаче горната инстанция анулира това.

Именно в метода, по който е анулирано решението на Хинов, проверяващите от Върховен касационен съд откриха проблеми. Според Георги Ушев обаче, няма нарушавания. Тъкмо в противен случай - в случай че са били освободени незабавно, до произнасянето след няколко дни на горната инстанция, както е по закон, Петрова и Иванчева можело да се укрият. Ушев даже дава образец с делото " депутатския брат ".
 Доклад на Върховен касационен съд: Има нарушавания в делата за ограниченията за неотклонение на Иванчева Доклад на Върховен касационен съд: Има нарушавания в делата за ограниченията за неотклонение на Иванчева
Без да е имало още "годен правосъден акт " съдиите от Апелативния спецсъд са спрели решението на първата инстанция, с което се трансформира мярката на Десислав...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР