Председателят на СНЦ Сдружение за подкрепа на футбола Берое адвокат

...
Председателят на СНЦ Сдружение за подкрепа на футбола Берое адвокат
Коментари Харесай

Директор на Берое разкри дали има конкретна оферта за клуба

Председателят на Сдружение с нестопанска цел " Сдружение за поддръжка на футбола Берое " юрист Светослав Миневски разяснява пред " Тема спорт " спекулациите за промяната на собствеността на клуба, както и дали селекцията в отбора е завършила. През лятото заралии се укрепиха с голям брой футболисти, защото броя на играчите бе дребна след края на предишния сезон. Той разяснява идния дуел със Славия и неналичието на почитателите в домакинските мачове.

Спекулациите за промяната на собствеността на Берое са непрекъснати. Има ли пристигнала оферта в клуба?

В клуба няма пристигнала никаква съответна оферта. Постоянно работим за намирането на сериозен спонсор, който да влага главно в детско-юношеската школа. В това число създавайки и база е общинска, общината обаче незабавно би предоставила терен за създаване на общежитие. Берое има потребност освен от материална база. Клубът би трябвало да сътвори организация, сходна на работещите детски школи. В момента, колкото и кадърни момчета да имаме, те бягат от тук. Откакто съм покрай клуба, не мога да кажа, че не им се дава късмет за изява. Такъв се дава на всички млади момчета. Тази наклонност ще продължи. Те обаче би трябвало да го оправдаят. Няма да бъдат избутвани на напред във времето единствено тъй като са локални.

Приключи ли селекцията на Берое до зимата?

Бюджетът не ни разрешава привличането на скъпи футболисти. От няколко дни на проби в тима е централен бранител от Мадагаскар. Не сме взели решение дали ще остане. Първоначалните усещания за него са, че има експедитивност, качества и експанзия. Отдавна обаче не е играл футбол и физически не стои доста добре. Предварителната сделка е, че в случай че остане, договорът с него ще е до зимата. След това ще мислим дали е оправдано привличането му в дълготраен проект.

Предстои посещение против Славия. Белите недоволстваха при загубата от ЦСКА с 2:0 в последния кръг. Очаквате ли те да бъдат толерирани против Берое?

Отговорът ми се съдържа във въпроса. Ясен е. Съдийската комисия е самостоятелна. Не се наемам да я правя оценка. Но нормално, когато от някой клуб и в частност от този софийски тим изкажат отвращение от съдийството, нормално биват обезщетени.

Говорим, че Берое е обществен феномен, само че за какво публиката на стадиона под Аязмото е малко?

Трябва почитателите да почувстват вътрешно Берое като обществен феномен, с цел да бъдат на стадиона. Продължавам да настоявам, че внезапният отлив на почитателите стана, преди да се смени собствеността на клуба. Феновете мъчно се връщат. Прави го единствено постигането на победи. Те са свързани с застраховане със скъпи играчи. Това е недостатък освен във футбола, само че и в целия ни професионален спорт. От 4-годишен съм на стадиона. Тогава се играеше за морал и за клубната чест. Сега водещи са парите. Ще продължим с самодейностите по учебните заведения. Те възпламениха децата по Берое и водят цели фамилии на стадиона.
 Официално: Николай Киров е новият треньор на Берое
Официално: Николай Киров е новият треньор на Берое

Наставникът ще изведе тима за своята първа подготовка през днешния ден от 17:30 ч
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР