Председателят на синдикат Защита Красимир Митов отговори на здравния министър

...
Председателят на синдикат Защита Красимир Митов отговори на здравния министър
Коментари Харесай

Синдикат „Защита“: Здравният министър настройва работещите в ЦСМП помежду им

Председателят на профсъюз „ Защита ” Красимир Митов отговори на здравния министър Христо Хинков във връзка с заплатите в Спешна помощ .

„ Министърът сподели много лъжи. Той обещаваше едно пред хората, по-късно правеше друго. Той се пробва да настройва работещите в Центрове по незабавна здравна помощ посред им ” , безапелационен беше Митов. По думите му актуалният министър няма никаква заслуга за отпуснатите средства .

„ Когато хората го попитаха какво ще бъде нарастването, той сподели, че такова ще има, когато влезем в еврозоната. Отиде отпуска и когато се върна, по банковата сметка имаше 30 млн., които извоюваха работещите в центровете ”, добави ръководителят на профсъюз „ Защита ”.

Припомняме ви, че през вчерашния ден Хинков съобщи, че митингите на незабавните медици са „ странни ” . Той сподели:

„ Правим всичко допустимо да увеличим заплатите на целия личен състав, техните претенции са такива, че в последна сметка, в случай че ги приемем, заплатите на медицинските сестри ще се изравнят с тези на водачите. Говорим за едно нарастване, което идва с помощта на положителни планове във финансовото министерство и внезапно стартират митинги. Това е необичайно ” , сподели здравният министър.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР