Председателят на СДС Румен Христов гостува в Още от деня

...
Председателят на СДС Румен Христов гостува в Още от деня
Коментари Харесай

Румен Христов: Съюзът с ГЕРБ не е предателство, когато е конкуренция на БСП

Председателят на Съюз на демократичните сили Румен Христов гостува в " Още от деня " с коментар дали обединението с ГЕРБ на евровота ще продължи на локалните избори и до каква степен достоверната десница печели и губи от съюза с най-голямата политическа мощ у нас през последните 10 години.

Румен Христов, ръководител на Съюз на демократичните сили: Съюз на демократичните сили има решение, което дава право на локалните структури да решат по какъв метод ще се явят на локалните избори. Тази акция сподели, че на доста места има добра стиковка и добра работа, тъй че аз позволявам, че на доста места ще има подобен съюз и за локалните избори.
Остава опцията някъде да се явим с Демократична България, някъде с Вътрешна македонска революционна организация. С ГЕРБ сме говорили незадълбочено, става въпрос за локалните структури, не за решение на национално равнище, добави Христов.

По думите му, на локалния избор двете партии най-вероятно ще се явят с обособени листи.

Какво се случи откакто Реформаторския блок напусна обединението и се разпаднахме - имаше избори, след което броят на депутатите от Българска социалистическа партия се усили, а така наречен достоверна десница не участва в Народното събрание. Затова, обединяването с ГЕРБ не е изменничество към достоверните десни гласоподаватели, когато става въпрос за конкуренция с Българска социалистическа партия, изясни още Христов.
Румен Христов, ръководител на Съюз на демократичните сили: Ние от 10 години нямаме евродепутат, а в този момент Съюз на демократичните сили има една знакова фигура на достоверното дясно в лицето на Александър Йорданов. Малка България вкарва 7 депутати, които отиват в ЕНП, т.е. нашата тежест в тази партия, която постоянно е пособия на България, ще бъде по-голяма.
Съюз на демократичните сили е 30-годишна партия, от 20 години се вършат опити да бъде унищожена - не сме изчезнали от хоризонта и няма да изчезнем, съобщи в умозаключение Румен Христов.
 Ал. Йорданов: Коалицията ГЕРБ - Съюз на демократичните сили е единствената, която може да победи Българска социалистическа партия Ал. Йорданов: Коалицията ГЕРБ - Съюз на демократичните сили е единствената, която може да победи Българска социалистическа партия
Дебатите в идната предизборна акция да се концентрират върху това в каква Европа желаеме да живеем и кои са политическите сили, които могат да я...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР