Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев съобщи, че не

...
Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев съобщи, че не
Коментари Харесай

Христо Мутафчиев разсипа Минеков! Как го оцени

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев заяви, че не познава новия културен министър. Както е известно, 31-годишният Атанас Атанасов е приключил театрално изкуство в Съединени американски щати, а до момента е бил продуцент на писмено кино.

  " На добър час на новото ръководство, няма да им е по никакъв начин елементарно. Очакванията са доста огромни, поръчките са още по-големи. Хората ще гледат под лупа протичащото се в държавното управление ", сподели Мутафчиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той оцени с минус 1 някогашният министър на културата проф. Велислав Минеков.  " Бих посъветвал това младо момче (бел. ред. - Атанас Атанасов) да внимава с какви съветници се заобикаля.

Пълно е с политически хамелеони и пиявици, които се лепват за всеки нов ръководещ, стартират да дават препоръки, объркват самия човек и обстановката. Новоуправляващите имат огромен проблем - не контактуват с браншовете и с обособените браншове. Няма разговор с хората долу ", акцентира Мутафчиев. 

" Кирил Петков през вчерашния ден съобщи, че културата ще бъде приоритет. Аз Кирил Петков не съм го виждал в спектакъл. Ще настояваме да се резервира салдото в областта на изкуствата във връзка с държавни структури и самостоятелен бранш.

Ако са решили да вършат промени, тези промени не могат да се случат без единодушието на синдикалните и креативните организации. Да не се пробват да ги прескачат, тъй като ще берат доста кахъри ", сподели още ръководителят на Съюза на артистите.

" Публиката не влиза умерено в залите. Настояваме за увеличение на дотациите. В околните 1-2 години няма по какъв начин публиката да се върне внезапно, което да зареди бюджетите на театрите. Държавата би трябвало да се погрижи с обезщетения ", уверен е Мутафчиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР