Председателят на просветната комисия участва в конференция, свързана с учениците

...
Председателят на просветната комисия участва в конференция, свързана с учениците
Коментари Харесай

Ирена Анастасова от БСП се ангажира с различни инициативи срещу негативните последици от дигиталното общуване при децата

Председателят на просветната комисия взе участие в конференция, обвързвана с учениците със специфични просветителни потребности
Председателят на Комисията по обучение и просвета и депутат от Българска социалистическа партия Ирена Анастасова взе участие в районна конференция „ Професионалното насочване и професионално обучение на учениците със специфични просветителни потребности – гаранция за качество на живот “ в гр. Пловдив.

Тя се обърна с думи на признателност към шефа на районния център, екипа от експерти и присъстващите родители за отдадеността им към децата и професионализма, с който работят и съумяват да реализират съществени резултати, без значение от компликациите.

„ Искам да работя! Искам да съм като теб! “, споделят децата, които се нуждаят и получават ресурсно подкрепяне. Те са младежи с фантазии, като всички други.

Участниците в конференцията дискутираха опциите приобщаване на децата със специфични просветителни потребности към пазара на труда, както и нуждата от механизъм за съдействие сред институциите в страната.

Акцент на конференцията беше отправената покана към Ирена Анастасова да поеме патронажа на извънредно нужната национална самодейност на Центъра – „Екранни деца“. Тя обърна внимание, че това е сериозен и задълбочаващ се проблем измежду децата, за чието превъзмогване би трябвало да работят всички.

Народният представител от Българска социалистическа партия се ангажира с разнообразни начинания, които да сигнализират обществото за тези отрицателни последствия.

Конференцията е проведена от екипа на Регионален център за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение – Пловдив, като мотивът е отбелязване на 15 години от основаването на Регионалния център за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР