Председателят на ПГ на партията направи коментара пред журналисти Цецка

...
Председателят на ПГ на партията направи коментара пред журналисти Цецка
Коментари Харесай

Цветанов: Цачева и Цацаров не са сред обсъжданите кандидатури на ГЕРБ за КС


Председателят на ПГ на партията направи коментара пред публицисти

Цецка Цачева и Сотир Цацаров към сегашния миг не са обсъждани като вероятни кандидатури на ГЕРБ за парламентарен арбитър. Това разяснява пред публицисти ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор на въпрос. "Цецка Цачева има качествата да бъде номинирана за парламентарен арбитър, само че тя към сегашния миг не е обсъждана като такава допустима кандидатура ", сподели Цветанов. Относно името на сегашния основен прокурор Сотир Цацаров, той разяснява: "Също към сегашния миг не е обсъждана такава кандидатура, в този момент го слушам от Вас за първи път ".

Цветанов уточни, че разискването на тематиката за избора на парламентарен арбитър би трябвало да

стартира в идните дни. ГЕРБ има няколко разновидността, само че въпреки всичко би трябвало да вземем и съответното решение на съвещание на Парламентарната група, сподели той. За ГЕРБ било значимо представителят, който ще предложат, да бъде преди всичко потвърден експерт и добър арбитър или човек, който фактически е работил в правосъдната система, и има безупречна известност.

Попитан дали министърът на правораздаването Цецка Цачева ще бъде номинирана за дипломат в Черна гора, Цветанов разяснява, че през вчерашния ден Цачева е имала присъединяване в една национална телевизия и е декларирала изрично, че нито е дискутирано с нея, нито е канена да става дипломат или пък парламентарен арбитър.

Миналата седмица, на 12 септември, депутатите одобриха процедурни правила за избор на арбитър в Конституционния съд от квотата на Народното събрание на мястото на Цанка Цанкова, чийто мандат изтича. Предложенията за претенденти могат да бъдат правени от народни представители в 14-дневен период от приемането на разпоредбите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР