Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан
Коментари Харесай

Цветан Цветанов посети свищовския манастир „Покров Богородичен“

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов посети свищовския манастир „ Покров Богородичен “. Заедно със свищовския кмет Генчо Генчев, кмета на Велико Търново Даниел Панов, народния представител Станислава Стоянова и ръководителя на Общински съвет – Свищов доктор Кристиян Кирилов, Цветанов възпламени свещичка за здравето на всички българи и на жителите на община Свищов, която отбелязва своя празник „ Свищовски лозници “, оповестиха от пресслужбата на ГЕРБ.
 1_1000x669  2_1000x669  3_1000x669  4_1000x669  5_1000x669  6_1000x669  7_1000x669
Председателят на ПГ на ГЕРБ беседва с игумена Отец Христо, който не скри признателността си за поддръжката, която светата обител получава от държавното управление на премиера Бойко Борисов. Към манастира към този момент води необятен асфалтов път, какъвто в никакъв случай не е имало, а за втора поредна година храмът получава от страната транш за неотложни поправки.

Отец Христо благодари на Цветан Цветанов и за персоналния жест, който той направи, по време на предходното си посещаване за храмовия празник на „ Покров Богородичен “. Тогава свищовският кмет изненада Цветанов със особено направена върху крушово дърво и осветена по канон огромна икона на Света Богородица Йерусалимска. Председателят на ПГ на ГЕРБ остана разчувстван и пожела иконата да остане в свищовския манастир, където силата й ще бъде най-голяма. „ Ликът на Света Богородица Йерусалимска към този момент посреща всички, пристъпващи в църквата и закриля миряните, посещаващи манастира “, изясни Отец Христо.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР