Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан
Коментари Харесай

Калин Каменов и кметове от ГЕРБ на визита с Цветанов в Хелзинки

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и кметове на регионални градове, определени от листата на ГЕРБ, се срещнаха с кандидата за претендент на Европейската национална партия (ЕНП) за ръководител на идната Европейска комисия и сегашен ръководител на Групата на ЕНП в Екологичен потенциал Манфред Вебер. Срещата се организира в границите на конгреса на ЕНП в Хелзинки, Финландия. По време на срещата Цветан Цветанов и кметовете от ГЕРБ заявиха поддръжката на българската делегация към кандидатурата на Манфред Вебер за ръководител на идната Европейска комисия.
„ Вашият дълготраен опит ще бъде скъп за Европейски Съюз при оправянето с настоящите провокации пред Съюза като сигурността, миграцията и Брекзит. Освен това Вие сте и огромен другар на България “, обърна се към Вебер Цветанов.
„ Най-важното е да реализираме резултати в интерес на жителите и по тази причина поздравявам напъните на държавната и локална власт в България да покачат качеството и стандарта на живота на хората “, уточни Манфред Вебер пред Цветанов и кметовете от ГЕРБ.
Председателят на Групата на ЕНП в Екологичен потенциал посочи, че по време на своите визити в България с Бойко Борисов и Цветан Цветанов се е убедил какъв брой добре България пази външната граница на Европейски Съюз и способства за сигурността на всички европейски жители.
„ Уверен съм, че положителните резултати на европейските избори ще са добър трамплин за локалния избор в България по-късно през 2019 година “, сподели Вебер и благодари за поддръжката на българската делегация от ГЕРБ за неговата кандидатура.
Зам.-председателят на ГЕРБ акцентира значимостта на това България да остане част от мощна и обединена Европа и да продължи да се възползва от европейската взаимност. По думите му европейските средства са основни за развиването на българските общини и способстват в огромна степен за построяването на техния актуален образ.
„ Заради Брекзит бюджетът на Европейски Съюз ще бъде с 5% по-малък, само че все пак в проектобюджета на Европейски Съюз за новия програмен интервал за България са планувани с 8% повече средства за кохезионна политика. Това значи 2 милиарда лева повече за Българските общини “, посочи Цветанов. Председателят на ПГ на ГЕРБ бе безапелационен, че поради европейската взаимност и отличната работа сред локална, законодателна и изпълнителна власт у нас, българските общини са се трансформирали в строителни площадки.
„ Нашата цел е да осигурим почтена и съвременна среда за живот на нашите съграждани. Искаме българите да търсят своята професионална реализация и благополучие у нас и сме твърдо уверени, че в България те са постижими “, показа пред Манфред Вебер Цветанов, като добави, че за задачата следващата година европейските жители би трябвало да поддържат ЕНП. Той увери ръководителя на Групата на ЕНП в Екологичен потенциал, че държавното управление на Бойко Борисов и ръководещото болшинство в Народното събрание ще останат правилни на своята философия, че политическата принадлежност на българските кметове няма значение и всеки работещ в името на жителите градоначалник е подкрепян от страната.
С Манфред Вебер имаха опцията да беседват кметовете на София и Бургас и заместник-председатели на ГЕРБ Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, кметът на Пловдив – инж. Иван Тотев, на Варна – Иван Портних, на Стара Загора – Живко Тодоров, на Благоевград – Атанас Камбитов, на Велико Търново – Даниел Панов, на Враца – Калин Каменов, на Видин – Огнян Ценков, на Шумен – Любомир Христов, на Разград – Валентин Василев, на Търговище – Дарин Димитров, на Смолян – Николай Мелемов, на Сливен – Стефан Радев, на Ямбол – Георги Славов, на Перник – Вяра Церовска, на Кюстендил – Петър Паунов, на Силистра Юлиян Найденов, на Габрово – Таня Христова, на Ловеч – Корнелия Маринова и на Казанлък – Галина Стоянова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР