Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и депутатът

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и депутатът
Коментари Харесай

Още двама депутати са заразени с коронавирус

Председателят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова и депутатът Даниела Малешкова дадоха позитивни проби за ковид, оповестиха от пресцентъра на партията.
Председателят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова и националният представител от ГЕРБ-Пазарджик Даниела Малешкова са дали позитивни проби за ковид след извършените проби измежду всичките депутати в Народното събрание.
Вчера за ковид бяха изследвани всички народни представители, откакто стана ясно, че доктор Хасан Адемов от Движение за права и свободи е с позитивна проба за вируса.
Днес сутринта стана ясно, че пробите на двама депутати са съмнителни. Очевидно това са били двете дами от ГЕРБ.
Д-р Дариткова и Даниела Малешкова се намират в положително положение и нямат никакви недоволства. Те са уведомили фамилиите си и ще се подложат на доброволна карантина за 28 дни у домовете си.
Двете няма да вземат участие в идните съвещания както на парламентарните комисии, по този начин и в пленарните съвещания.
Утре Народното събрание ще се събере изключително съвещание от 14:00 часа. Преди това комисията по бюджет и финанси ще разиска актуализацията на държавния бюджет за 2020 година
Комисията по енергетика би трябвало да одобри промени, свързани с поевтиняването на съветския природен газ, а комисията по правни въпроси ще разисква промени в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние.
В събота ще се одобряват оферти сред четенията на другите законопроекти, в неделя ще второ четене на комисиите, а в понеделник още веднъж ще има изключително съвещание на Народното събрание.
Комисиите и пленарните съвещания към този момент ще се организират единствено в главната постройка на Народното събрание. Регистрацията ще е на групи сред 8:00 и 9:00 часа, гласуванията ще бъдат на избрани групи, няма всички депутати да се събират дружно в пленарната зала.
По време на разискванията в залата ще участват единствено тези оратори, които са декларирали авансово, че желаят да вземат участие в дебатите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР