Председателят на ПГ на БСП Корнелия Нинова атакува правителството и

...
Председателят на ПГ на БСП Корнелия Нинова атакува правителството и
Коментари Харесай

Нинова: Отказът на Холандия да ни подкрепи за Шенген е звучен шамар за Борисов

Председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова нападна държавното управление и премиера Бойко Борисов поради отхвърли на Холандия да ни поддържа за участие в Шенген. В пленарната зала Нинова подчертава, че и кабинетът, и Борисов са получили два доста звучни шамара.

Първият "шамар " съгласно алената лидерка е позицията на холандския, че не ни желаят в Шенген поради корупция. Вторият "шамар " по нейни думи е последният сериозен отчет на Европейската комисия, оповестен във вторник (5 юни). Нинова подбра рецензиите от отчета, свързани с бизнеса, равнището на корупцията, образованието, опазването на здравето, битката с контрабандата, вложенията и растежа на приходите. Тя подсети и мнението на Борисов, че страната ни се развива повече от добре в тези области

"По тематиката за вложенията Борисов твърди: "Откриваме всеки ден фабрики, дори по два дневно и вложенията порастват ". Някои ги е откривал преди 2 години и сега- отново. Европа установи: "Корупцията, регулаторните режими, незадоволителната работна ръка са спънка пред вложителите, които напущат България ", разяснява соцлидерката.

Нинова посочи също по този начин, че Българска социалистическа партия е виновна съпротива по тази причина назовавала тези проблеми и предложила други възможности, само че от страна на ръководещите получавала единствено обвинявания, че сее ненавист, готви държавен прелом и събаряне на законното държавно управление.

Декларацията ѝ от парламентарната естрада приключи с "обобщение " на 10-годишното ръководство на ГЕРБ, което съгласно Корнелия Нинова е довело България до това положение. Тя подчертава, че Борисов няма храброст да застане очи в очи със социалистите, с цел да им даде отговори.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР