Председателят на партия Атака Волен Сидеров се закани да пита

...
Председателят на партия Атака Волен Сидеров се закани да пита
Коментари Харесай

Сидеров: Със селски хитрини не се прави голяма международна политика

Председателят на партия " Атака " Волен Сидеров се закани да пита в Народното събрание за гласуването на българските представители в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) по какъв начин са дали своят вот за връщането на съветската делегация в ПАСЕ.

Това съобщи Сидеров в Сутрешния блок на Българска национална телевизия. 

``
реклама

Сидеров ще изиска пояснения и в парламентарната външна комисия за позицията на българските представители по гласуването.

Той посочи, че всички български представители без пратеника на " Воля " са се въздържали при гласуването. " С такива селски хитрини не се прави огромна интернационална политика ", безапелационен е водачът на " Атака ".

Самото гласоподаване в ПАСЕ е било по времето, в което българска парламентарна делегация е била на посещаване в Русия. В същото време представителите на Франция, Италия, Австрия, Естония, Швейцария и множеството немски депутати са подкрепили връщането на Русия в ПАСЕ.

Сидеров разяснява като двоен стандарт и отхвърли на Вътрешна македонска революционна организация да поддържа импортираното от " Атака " предложение за приемане на анекс към контракта за добросъседство сред България и Северна Македония. Целта на анекса е да се уреди оповестяването на исторически персони или събития за общи, като по този начин да бъдат предотвратени бъдещи недоразумения и разногласия.

Договорът разрешава да има анекс и чакам държавното управление да го придвижи, тъй като тези въпроси нервират българското общество и скапват връзките с Македония, сподели Сидеров.

Той удостовери, че партията е за нулева държавна дотация за партиите. Сидеров посочи, че е съумял да вкара 21 депутати в Народното събрание и трима евродепутати, по времето, когато " Атака " не е имала дотации.

" Партиите могат да съществуват със мощни хрумвания, с меродавност и без държавната дотации ", безапелационен е той.

Запитан за предлагането си за възбрана на абортите Сидеров сподели, че въпросът е заслужен за референдум. Според него тематиката би трябвало да се сложи на публичното внимание поради високият % на спиране на бременност в България и демографската рецесия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР