Председателят на парламентарната комисия по ревизията Мая Манолова съобщи за

...
Председателят на парламентарната комисия по ревизията Мая Манолова съобщи за
Коментари Харесай

Мая Манолова изнесе данни за злоупотреби, свързани с газовата връзка с Гърция

Председателят на парламентарната комисия по проверката Мая Манолова заяви за злоупотреби, свързани с газовата връзка с Гърция.

По думите ѝ Теодора Георгиева - изпълнителен шеф от българска страна на компанията Ай Си Джи Би, която построява газовата връзка, е нанесла вреди на страната в размер на 22,5 милиона евро. Манолова уточни, че Георгиева не е потърсила неустойките за забавянето на плана, оповестяват от БНР.

„ Въпросната госпожа Теодора Георгиева, която има месечна заплата от 10 555 лв. за 2019 година, в този момент явно е по-висока, или откогато е назначена преди девет години, тя е получила един милион лв., един милион лв. заплата. Ако тя работи за някоя друга страна или за някакъв частен интерес, може би без които са на 50 % притежатели на това сдружение, би трябвало да отговорят. Затова ние ще изпратим и тези документи в прокуратурата. Комисията по проверката даже единствено злоупотребите и безобразията в секторите да покаже, мисля, че в един огромен % си е свършила работата “, сподели Манолова.

Част от депутатите, участващи в съвещанието, желаеха Теодора Георгиева да бъде уволнена. От своя страна изпълнителният шеф на Българския енергиен холдинг, който има половината от компанията Ай Си Джи Би, Валентин Николов уточни:

„ Подобна процедура е била направена тъкмо преди четири години при служебното държавно управление, отново на господин Радев, само че тогава гръцката страна не са се съгласили при служебно държавно управление да има замяна, до момента в който няма непрекъснато държавно управление, което да вземе решение. Аз персонално ще опитам по всевъзможен метод да подхваща ограничения, обясних, че не съм сигурен какъв брой ще бъдат ефикасни “.

Теодора Георгиева не присъстваше в съвещанието на комисията по проверката.

В днешния предпоследен ден от работата на 46-ото Народно заседание заседават няколко непрекъснати и краткотрайни комисии. Сред тях са комисиите „ Магнитски “, „ Росенец “, както и тази по цифровизация и осведомителни технологии, на която ще бъде изслушан ръководителят на Националния статистически институт Сергей Цветарски поради проблемите с електронното броене.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР