Председателят на парламентарната група на Има такъв народ Тошко Йорданов

...
Председателят на парламентарната група на Има такъв народ Тошко Йорданов
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Кое не е ясно? Ние сме твърда опозиция!

Председателят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов изясни пред публицисти в Народното събрание, че позицията на партията остава твърда и няма да бъде подсилен кабинет с втория или третия мандат.

" Предложихме кабинет, не получихме поддръжка, изтеглихме кабинета. Ние сме в съпротива, тъй като всички партии споделиха, че не могат да го поддържат. Кое не е ясно? ", сподели той.

" Надявахме се на поддръжката на " Изправи се БГ! Ние идваме! " и " Демократична България. Заявихме, че в случай че не получим тяхната поддръжка, няма да представяме въобще кабинет и да го подлагаме на гласоподаване. Или отиваме на предварителни избори или другите партии да сформират държавно управление ", добави Йорданов.
 Боряна Димитрова: ИТН ще понесат най-вече вреди, тъй като с 65 депутата желаеха самостоятелно държавно управление Боряна Димитрова: " ИТН " ще понесат най-вече вреди, тъй като с 65 депутата желаеха самостоятелно държавно управление
" По метода, по който се водят консултациите от президента, и по метода, по който протичат трагичните събития в Народното събрание, решението...

Според Христо Иванов без присъединяване на " ИТН " несъмнено се стига до нови избори.

" Ако те останат в съпротива, това значи избори. Каненето на диалози зависи от това в кого ще отиде третия мандат, само че явно такива диалози би трябвало да има. Ако въобще имаме вяра здравият разсъдък да надделее, да тласкат към избори ми се вижда безразсъдно ", сподели Иванов.

Каква е позицията на " Изправи се! Ние идваме! " -

 

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР