Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова настоя да

...
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова настоя да
Коментари Харесай

Втори ден депутатите ще работят до приемането на Изборния кодекс

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова настоя да се удължи времето на Народното събрание единствено до привършване на точката до приемане на Изборния кодекс. Предложението на Атанасова бе гласувано.

Тя направи и друго процедурно предложение, защото в доста от идващите текстове на Изборния кодекс имало перифраза, огледални са и са производни, като съгласно депутата от Демократична България Надежда Йорданова да бъдат гласувани накуп - текстовете касаят СИК да се трансформира в преброителна такава, който текст е отритнат от дълго време. Второто предложение също мина.

Председателят на парламентарната група на Политическа партия Андрей Гюров съобщи, че се кове нов модел на ръководство посредством неистина, операции и диктат на обществото , който все в миналото щял да пристигна на власт без значение дали в актуалното Народно заседание или в идващото. Според Андрей Гюров всички партии от хартиената коалиция са метастази на тъмния преход и това би трябвало да се приключи.

Отговорът на ГЕРБ не закъсня. Радомир Чолаков увери, че в случай че има държавно управление, всичко щяло да се подреди, а в случай че желаят останалите депутати да се върви на избори - отиваме на избори с доверие към секционните изборни комисии, акцентира депутатът от ГЕРБ.

Мартин Димитров от Демократична България запита какъв е казусът да има двоен надзор на изборите? Сега ще има запис от машинното гласоподаване, само че този запис няма да отива на никое място и ще остава прикрит. Защо постъпвате по този метод, каква е логиката, недоумява Димитров и запита къде отидоха празните приказки за по-честен избор?

" Вие обърнахте цялото гласоподаване в хартиено гласоподаване и хартиено преброяване . Остава неприятният привкус, че по този начин ще се върнат неприятните практики от предишното. Който прави промени в Изборния кодекс, постоянно се санкционира от гласоподавателите, постоянно ", акцентира Мартин Димитров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР