Председателят на парламентарната група на БСП за България“ Корнелия Нинова

...
Председателят на парламентарната група на БСП за България“ Корнелия Нинова
Коментари Харесай

БСП призова президента Радев да смени служебния премиер Димитър Главчев

Председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова прочете декларация от името на групата, в която приканва президента Румен Радев да смени служебния министър председател Димитър Главчев.

Тя се обърна към президента и моли " да не договаря, и да не се пазари за министрите със задкулисието ", а просто да смени Главчев. " Това е ваше пълномощие по новата Конституция ", посочи тя.

По думите ѝ актуалният длъжностен министър председател е потвърдено партиен претендент на ГЕРБ. 

" От 48 часа, към този момент е потвърден „ послушко “ и реализатор на волята на ГЕРБ и персонално на Бойко Борисов ", сподели Нинова. 

Тя напомни цитати, в които водачът на ГЕРБ Бойко Борисов показва, че няма връзка със служебното държавно управление и думите му от 15 април, с които споделя Главчев да смени външния министър и, че " в случай че не се съобрази с тази рекомендация ще направи да се съобрази след това ".

" Няколко часа по-късно външният министър е заменен ", добави Нинова, представена от Българска телеграфна агенция.

" Това е " пуделщината " в политиката, сподели тя и добави, че на следващия ден Борисов може да подреди на Главчев какви да са резултатите от изборите.

" И това ли ще извърши ", попита Нинова.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР