Председателят на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов е подал заявление

...
Председателят на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов е подал заявление
Коментари Харесай

Валентин Николов ще кандидатства за член на съвета на директорите на БЕХ

Председателят на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов е подал заявление за овакантяване на 44-ото Народно заседание.

Той е декларирал своето предпочитание да взе участие в състезанието за избор на ново управление на "Български енергиен холдинг " ЕАД.

До момента Валентин Николов към този момент е бил ръководител на съвета на шефовете на БЕХ, на НЕК, на АЕЦ "Козлодуй ", на АЕЦ "Козлодуй " - нови мощности.

Бил е и изпълнителен шеф на АЕЦ "Козлодуй " и заместник-министър в Министерството на стопанската система, енергетиката и туризма.

На 29 януари Министерството на енергетиката разгласи конкурсна процедура за избор на трима представители на страната в съвета на шефовете на "Български енергиен холдинг " ЕАД. Поканите са оповестени на уеб страницата на Министерството на енергетиката и "Български енергиен холдинг " ЕАД.

Изборът на останалите двама самостоятелни членове на съвета на шефовете на БЕХ ще бъде изработен посредством конкурсна процедура, която ще се организира от Агенцията за обществените предприятия.

„ Български енергиен холдинг “ ЕАД е холдингово сдружение, което сплотява компании, разрастващи активност в произвеждане и транспорт на електрическа енергия; транспорт, пренос и предпазване на природен газ, както и рандеман на лигнитни въглища.

Дружеството е 100% благосъстоятелност на българската страна и е най-голямото държавно сдружение в страната на база притежавани активи.

На 2 февруари „ Български енергиен холдинг " ЕАД разгласи конкурсни процедури с публикуването на обществени предложения за избор на членове (представители на държавата) на органите за ръководство и надзор на дъщерните сдружения на БЕХ - обществени предприятия, в които БЕХ има 100% от капитала. Става въпрос са „ АЕЦ КОЗЛОДУЙ “ ЕАД,

Днес, 2 февруари 2021г., „ Български енергиен холдинг " ЕАД, започва конкурсни процедури с публикуването на обществени предложения за избор на членове (представители на държавата) на органите за ръководство и надзор на дъщерните сдружения на БЕХ - обществени предприятия, в които БЕХ има 100 % от капитала. Става въпрос за „ АЕЦ КОЗЛОДУЙ “ ЕАД, "Булгаргаз " ЕАД, „ БУЛГАРТРАНСГАЗ " ЕАД, “Електроенергиен систематичен оператор” ЕАД, “Мини Марица - изток” ЕАД, „ Национална електрическа компания “ и „ Топлоелектрическа централа Марица изток 2 “ ЕАД.

Изборът на останалите двама самостоятелни членове в органите за ръководство и надзор на горепосочените дъщерни сдружения – обществени предприятия ще бъде изработен посредством конкурсни процедури, които ще се проведат от Агенцията за обществените предприятия и надзор, като при оповестяването им, същите ще бъдат качени и на интернет страницата на БЕХ ЕАД.

Конкурсните процедури са съобразени с условията на Закона за обществените предприятия, Правилника за използване на Закона за обществените предприятия и Закона за енергетиката (където е приложимо).
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР