Председателят на общинския съвет в Хасково Таня Захариева внася за

...
Председателят на общинския съвет в Хасково Таня Захариева внася за
Коментари Харесай

Децата на двойния убиец от Козлец мизерстват

Председателят на общинския съвет в Хасково Таня Захариева внася за юлската сесия на локалния парламент докладна, с която се предлага отпущането на финансова помощ на дъщерите на 45-годишния Гюнай Мюмюн, който умъртви жена си и съседа си в село Козлец, заяви "Хасково Инфо ".

На 30 май след зародил битов скандал, предизвикан от ревнивост, Мюмюн простреля със законно притежаваната си ловна пушка 44-годишната си жена Фахтия и 48-годишния си комшия Мехмед Мюслюм. Жената бе простреляна в дома си. Съседът чул изстрела и се втурнал да оказва помощ, само че мъжът го посрещнал с ориентирана пушка и го умъртвил на улицата. Извършителят употребявал законно притежаваната си ловна пушка "ИЖ " двуцевка. Оттогава Гюнай е в ареста, а близки обявиха, че ще се грижат за двете му дъщери - на 20 и на 6 години.

В община Хасково обаче е постъпило заявление от по-голямата щерка на мъжа за разпределяне на финансова помощ за лекуването на тежко заболяване на 6-годишната й сестричка. 20-годишното момиче е аставник на дребната си сестра. За да се грижи за детето, тя е напуснала работа и няма приходи.

Момиченцето е с вродени деформации на двете ходила и е лекувано с етапни гипсови корекции. Все още не може да върви добре. Постъпило е за планова интервенция през април 2018 година Предстои лекуване и нова интервенция на десния крайник за удължение на сухожилие и мускул.

Предлага се отпущането на финансова помощ в размер на 2000 лева поради изключителната обстановка в фамилията и болестта на детето. Предварителното осъществяване е неотложно, с цел да се обезпечи живота и здравето на децата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР