Председателят на ОбС Родопи Георги Цанков ще бъде кандидат за

...
Председателят на ОбС Родопи Георги Цанков ще бъде кандидат за
Коментари Харесай

Георги Цанков се кандидатира за кмет на Родопи

Председателят на Общински съвет Родопи Георги Цанков ще бъде претендент за кмет на общината на идните локални избори.

Номинацията е от дясноцентристка коалиция с присъединяване на Обединени земеделци, Български земеделски народен съюз, Вътрешна македонска революционна организация, Република България и гражданско съдружие ФОРОР, на което самият Цанков е ръководител.

Очаква се към това дясно обединяване в близко бъдеще да се причислят още партии и други обединения.

На събранието участваха кметове на обитаеми места от община Родопи, инж. Владимир Кисьов – ръководител на Вътрешна македонска революционна организация – Пловдив и общински консултант, Стефан Послийски – общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация – Пловдив, представители на разнообразни локални и национални сдружения като Военен съюз, Сдружение Миротворец, Хайдушко съдружие Поп Минчо – клон Родопи, ICCC – България, ръководители на спортни клубове и поданици на община Родопи.

Коалицията ще издигне и общи претенденти за кметове на обитаемоте места на територията на община Родопи както и цялостна листа от 29 претенденти за общински съветници.

Няколко са главните цели, с които Цанков влиза в кметската конкуренция.

Изготвянето на Общ организационен проект, което се бави повече от десетилетие, е извънредно належащо изискване за гарантиране на ползите както на жителите, по този начин и на бизнеса, за които община Родопи през годините става все по – привлекателна. Ще бъде написана и цялостна тактика за развиването на общината, каквато все още липсва.

Цанков ще работи също и за преустановяване на взаимните нападки с община Пловдив, които да бъдат сменени от съдействие и общи планове в името на решение на проблемите на жителите.

Георги Цанков и обединяването зад кандидатурата му упорстват и за независими бюджети за всяко едно от обитаемоте места – предизборно заричане на сегашния кмет, което той отхвърли да реализира в изтичащия мандат.

Председателят на общинския съвет желае да върне самочувствието на всеки един мажоритарно определен кмет, с цел да може бързо и действително да се работи по решаването на всички незабавни проблеми, които пораждат в обитаемоте места.

Същото се отнася и за общинските съветници, които по думите на Цанков, администрацията е смятала постоянно за собствен придатък в този мандат. Не на последно място претендентът за кмет ще търси разновидности за разширение на околовръстното шосе.

Георги Цанков и обединяването, което го номинира, ще разчитат на поддръжката на всички жители и обединения, които ценят и изповядват демократичните полезности и желаят развиване вместо застой за община Родопи. Според тях комплицираната политическа обстановка в страната забавя издигането на претенденти за кметове и ще докара до конюнктурни номинации, носещи разочарования.

„ Познавам извънредно добре всеки проблем в общината ни, имам ясна визия и цели за развиването на всяко едно от 21 обитаеми места. Като някогашен деен състезател въобще не ме тормози да вземам участие в следващото съревнование. Повече се безпокоя от упоритостта на някогашни и сегашни „ фактори “ в локалната власт още веднъж да дефинират посоката за развиване на община Родопи, без да имат моралното право за това “, съобщи Георги Цанков.

Той бе претендент за кмет на общината през 2011 година, когато ФОРОР реализира отлични изборни резултати. Под негово управление общинският съвет на общината се трансформира във втория по успеваемост локален парламент в цялата страна.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР