Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ Чарлз Браун

...
Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ Чарлз Браун
Коментари Харесай

Вашингтон предлага алтернатива на сухопътната операция на Израел в Рафа

Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати Чарлз Браун е обрисувал предлагането на Вашингтон за опция на сухопътната интервенция на Израелските отбранителни сили (ИОС) против град Рафа в южната част на Ивицата Газа, съобщи The Times of Israel.

В неотдавнашен диалог с началника на генералния щаб на ИОС генерал-лейтенант Херци Халеви, Чарлз Браун е декларирал, че Съединени американски щати " няма да одобряват " големи цивилни жертви в Рафа, поради броя на цивилните жертви в северната и централната част на Ивицата Газа.

Браун е обрисувал предлагането на Вашингтон, което включва обезопасяване на границата на Газа с Египет с софтуерен прогрес за попречване на контрабандата на оръжия през Филаделфийския кулоар, уединяване на град Рафа и осъществяване на набези на място и основаване на взаимен команден център за съгласуване на целеви интервенции.

Разговорът се е състоял предходната седмица по време на посещаване във Вашингтон на министъра на защитата на Израел Йоав Галант, оповестява още Kan.

Израел има намерение да организира интервенция в Рафа, последната цитадела на ХАМАС в Газа, с цел да разформирова последните четири батальона в града. Вашингтон и огромна част от западния свят алармираха, че се опълчват на проекта, на фона на възходящата угриженост за над един милион поданици на Газа, които са намерили леговище в града.

 

Източник " Труд "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР