Председателят на НС Димитър Главчев отстрани проф. Румен Гечев от

...
Председателят на НС Димитър Главчев отстрани проф. Румен Гечев от
Коментари Харесай

Скандал в НС. Изгониха Румен Гечев

Председателят на Народно събрание Димитър Главчев в профил проф. Румен Гечев от "БСП за България " от пленарното съвещание. Парламентарната група на левицата напусна залата.

Това се случи, откакто Гечев отхвърли да си седне на мястото преди гласуването на ратификацията на Споразумение сред Министерски съвет и Международната банка за развиване, предвиждащо правене на разбор на настоящото положение в България. От ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ напуснаха пленарната зала в символ на митинг.

Присъстваме на неповторимо събитие - държавното управление на България изобщо не го „ еня “ за никакъв парламент и внася контракт за 2,4 млн. лв. и няма никой от държавното управление. Това сподели националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Румен Гечев по време на дебатите.

„ Няма различен парламент в света, в който се внася предложение за ратификация и няма никой от държавното управление “, съобщи той.

„ Никакви искания нямаме към Световната банка, играла е и играе значима роля за структурните промени в стопанската система на България “, изясни Румен Гечев.

„ Имаме искания към българското държавно управление по този контракт, защото става дума за 2,4 млн. лв.. Защо се търсят услугите на Международната банка, в случай, че става въпрос за европейски стратегии “, уточни националният представител от Българска социалистическа партия.

„ Европейски Съюз няма ли потенциал да поучава България за реализирането на тези услуги “, добави той. „ Мотивите са една страничка, от които 90% са ала-бала, изписани с дългото име на Световната банка “, сподели още Румен Гечев.

Парламентът въпреки всичко съумя да ратифицира Споразумението, предвиждащо правене на разбор на настоящото положение в България.

„ За “ ратификацията на съглашението гласоподаваха 101 народни представители, „ срещу “ -12, „ въздържали се “ - 14. Целта на Споразумението е приемане на консултантска помощ от Международната банка за възобновяване и развиване за въвеждане на правилото на споделените услуги.

Депутатите от Българска социалистическа партия използваха всевъзможни парламентарни трикове, с цел да извикат в Народното събрание вицепремиерът Томислав Дончев в законодателния орган. Първо бе поискана поименна инспекция, а след това и изключителна отмора. Дончев обаче по този начин и не съумя да мине трасето от Дондуков 1 до пл. "Народно заседание " и ратификацията мина.

Целият цирк и криенето на Дончев ядоса Румен Гечев. Председателят на Народното събрание пък го изгони, което пък стана мотив социалистите да изоставен залата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР