Председателят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски предупреди днес, че ако

...
Председателят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски предупреди днес, че ако
Коментари Харесай

Мутафчийски категоричен, че мерките трябва да се затегнат


Председателят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски предизвести през днешния ден, че в случай че няма стягане на ограниченията, няма да можем да овладеем обстановката с вируса. Той изнесе тревожни данни за заболеваемостта през последните дни на работно заседание при премиера Бойко Борисов. Мутафчийки акцентира и че от ден на ден се върви към привършване на болничните кревати за коронавирус пациенти.

Нарастването на случаите може да бъде овладяно единствено по способи, които са старомодни, само че потвърдили се въввремето, сподели още началникът на ВМА, визирайки по-строгите ограничавания, изключително в контактите сред хората.

Не може да разчитаме, че пандемията ще се самоугаси. Трябва да има ограничения. Затова и интензивно вървят от през вчерашния ден диалозите дружно с началниците на локалните РЗИ-та, добави още ръководителя на НОЩ.

Рязкото повишаване на случаите в някои области на страната се дължи на английския вариант, удостовери шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев. Този вид докара и до смяна на възрастовата конструкция. Все по-млади хора са инфектирани от този вариант. Затова е извънредно належащо хората да продължат да съблюдават в този момент настоящите ограничения, акцентира той.

През идващите 4 седмици ще бъде извънредно значимо хората да съблюдават доста по-строго ограниченията и да пазят своите близки, прикани шефът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов.

Продължава предпочитано осъществяването на имунизационния проект от първа до четвърта фаза. Имаме регулярни доставки на ваксини, рапортува от своя страна изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов.

Общото доказано количество за месец март е 300 000 дози и се чака удостоверение на още 200 000 дози ваксини.

Имаме към този момент индикативни количества и за месец април. За имунизацията на „ Пфайзер/Бионтех “ има нарастване с над 2 пъти предстоящите доставки за април – към 250 000 дози.

За имунизацията на „ Модерна “ – над 80 000 дози и чакаме удостоверение за имунизацията на „ Астра Зенека “, осведоми още Богдан Кирилов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР