Председателят на НФСБ Валери Симеонов коментира актуални теми от политическия

...
Председателят на НФСБ Валери Симеонов коментира актуални теми от политическия
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Нямам близки отношения с Цветан Цветанов

Председателят на НФСБ Валери Симеонов разяснява настоящи тематики от политическия дневен ред в коридорите на Народното събрание. Той приказва за напускането на депутатите на " Атака " на парламентарна група на Обединени патриоти, както и на въпроса дали ще прави съюз с Цветан Цветанов за локалния избор и кой ще е новият зам.-председател на Народното събрание от квотата на обединението.

- Ще Ви липсват ли напусналите депутати от " Атака " и какво ще вършиме с избора на нов зам.-председател на Народното събрание? 


- Не е прелестно третата по величина парламентарна група да стане четвърта по величина след Движение за права и свободи, само че за жалост, това беше неизбежно. Аз не мога да разясня и разисквам решението на нашите сътрудници. Мисля, че постъпихме колегиално, като изключихме хората, които не идваха на работа, с останалите сътрудници работихме добре. След като е такова тяхното решение, ние го одобряваме. Нямаме право на позиция. 

- Вие бяхте посочен като причина за тяхното овакантяване, тъй като сте се върнал като ръководител на групата, следял сте кой участва и кой не в залата. Те считат, че това не е най-важното. Смятат за позорно Вашето завръщане. 

- За тях може и по този начин да е, само че въпреки всичко мисля, че всеки от нас е определен за депутат с цел да участва на съвещанията. За мен е значимо дали групата се състои от четири-пет инцидентно останали индивида в залата, или от 27. Ние сме тук, с цел да пазиме ползите на нашите гласоподаватели от патриотичния бранш на българското общество и имаме отговорности към тях. След като са ни избрали би трябвало да сме в залата. Не мисля, че е редно да ни укоряват за това. -->

- С отлюспването на  " Атака " нарушава ли се структурата на обединението " Обединени патриоти "?

- Не мисля. Обединени патриоти остават като група, като название и като съдружен сътрудник със своите особености, условия и искания към ръководството на страната. 

- Имате ли по-сериозни връзки с Цветан Цветанов? Ще извършите ли съюз за изборите? 

- Не е етично да ми задавате такива въпрос. Нямам чак такива близки връзки с Цветанов. 

- Кого ще предложите за зам.-председател на Народното събрание? 

- Това е въпрос на решение на групата. 

- Кога ще се съберете да решите? 

- Сега е реалност решението на сътрудниците от групата. Не мога да отговоря на момента. 

- Очаквахте ли това овакантяване? 

- И да, и не. То си е тяхно право. За едни хора, пълнолетни. Ние протегнахме ръка към тях, оставихме ги в групата предвид на техните професионални качества и благоприятни условия, те взеха решение да излязат от групата, тяхно право е. 

* В изявлението са употребявани въпроси на други медии
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР