Председателят на Националното събрание на Венецуела Хулио Борхес Още по

...
Председателят на Националното събрание на Венецуела Хулио Борхес Още по
Коментари Харесай

Опозицията във Венецуела е носител на наградата "Сахаров" за 2017 г.

Председателят на Националното заседание на Венецуела Хулио Борхес

Още по тематиката
Две иракчанки са носители на премията " Сахаров " през 2016 година

Надя Мурад и Ламия Аджи Башар получават оценката за независимост на мисълта за разказите си за ужасите на " Ислямска страна "
27 окт 2016
Раиф Бадауи е притежател на премията " Сахаров " за 2015 година

Саудитският блогър излежава присъда за засегнатост на исляма, а оценката му е знак на битката за свободата на словото
29 окт 2015 Демократичната съпротива във Венецуела е тазгодишният притежател на връчваната от Европейския парламент (ЕП) от 1988 година премия " Сахаров " за независимост на мисълта.

Отличието се присъжда на Националното заседание на Венецуела и на неговия ръководител Хулио Борхес, както и на всички политически пандизчии, изброени в листата на неправителствената организация за отбрана правата на индивида " Foro Penal Venezolano ", представлявани от Леополдо Лопес, Антонио Ледесма, Даниел Себайос, Йон Гойкоечея, Лорен Салех, Алфредо Рамос и Андреа Гонсалес, оповестяват от Екологичен потенциал.

В резолюция от април 2017 година европейските депутати показаха, че обстановката в страната във връзка с демокрацията и правата на индивида в конюнктура на растяща политическа и обществена неустойчивост се утежнява съществено. Политическите пандизчии и опозицията във Венецуела бяха измежду финалистите за премията " Сахаров " и през 2015 година, напомня " Дневник ".

" Наградата е освен самопризнание за смелата битка на демократичната съпротива във Венецуела, само че и израз на близостта и уважението на Европейския парламент към хората във Венецуела: към всички тези, които са незаслужено хвърлени в пандиза, тъй като са изразили мнението си; към всички тези, които се борят всекидневно да оцелеят поради един жесток режим; към всички фамилии, които жалеят, тъй като за изгубили околните си през месеците на непрекъснати митинги за независимост ", разяснява ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни в пленарна зала при оповестяването на лауреатите в тазгодишното издание на самодейността.

Разтърсваната от политически и стопански проблеми през последните години Венецуела се намира в разгара на демократична рецесия. След поредност от ограничавания на правилата на правовата страна и на конституционния ред през март 2017 година Върховният съд лиши законодателните пълномощия на демократично определеното Национално заседание.

" Случващото се във Венецуела не е просто политическа борба. Това е жизненоважен, екзистенциален, учреден на полезности конфликт ", заключи тогава обстановката ръководителят на Националното заседание Хулио Борхес.

По данни на Foro Penal Venezolano броят на политическите пандизчии възлиза на над 600. От началото на годината в улични митинги и демонстрации против държавното управление са убити над 130 души, а други над 500 са хвърлени в пандиза без постоянен развой, показват от Екологичен потенциал.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР