Председателят на Националното събрание на Република Корея Ким Джин-пьо ще

...
Председателят на Националното събрание на Република Корея Ким Джин-пьо ще
Коментари Харесай

Председателят на южнокорейския парламент е на посещение у нас

Председателят на Националното заседание на Република Корея Ким Джин-пьо ще бъде на публично посещаване в България на 12 февруари 2024 г. Визитата е по покана на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.

Официалното посещаване ще стартира с гала по полагане на венец на паметника на Незнайния войн в 10.00 часа. След това ръководителите на парламентите на България и Република Корея ще имат диалог на „ четири очи “ в историческата постройка на Народното събрание. Предвижда се Ким Джин-пьо да се разпише в книгата за публични посетители на българския парламент.

Председателите на парламентите на България и Република Корея Росен Желязков и Ким Джин-пьо ще дадат началото на пленарните диалози сред народните представители от двете страни в 10.30 часа в зала „ Запад “ на Народното събрание.

В рамките на визитата си ръководителят на Националното заседание на Република Корея Ким Джин-пьо ще беседва с президента на Република България Румен Радев и с кмета на Пловдив Костадин Димитров.

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова посрещна ръководителя на Националното заседание на Република Корея Ким Джин-пьо при идването му в София.

Това е първа аудиенция на ръководител на корейския парламент в България и се надявам тя да бъде сполучлива и да спомогне за активизиране освен на политическите, само че и на икономическите връзки сред нашите страни, акцентира Росица Кирова.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР