Председателят на Народното събрание заминава днес на официално посещение в

...
Председателят на Народното събрание заминава днес на официално посещение в
Коментари Харесай

Председателят на НС заминава на официално посещение в Албания

Председателят на Народното събрание отпътува през днешния ден на публично посещаване в Албания, което ще продължи до 26 февруари. Визитата е по покана на ръководителя на албанския парламент Линдита Никола.

В рамките на визитата си в Албания ръководителят на Народното събрание ще се срещне с президента на Република Албания Байрам Бегай и ръководителя на Народното събрание на страната Линдита Никола.

На 26 февруари в постройката на албанския парламент в границите на формалното посещаване на ръководителя на Народното събрание ще бъде открита галерия „ Дипломация и изкуство “.

Вечерта на 26 февруари ще бъде проведен банкет на посолството на България в Тирана по случай 3 март, Националния празник на България.

ще бъде съпроводен по време на визитата си от делегация, в чийто състав има по един депутат от всяка парламентарна група на 49-ото Народно заседание на Република България.

В делегацията са ръководителят на Групата за другарство България – Албания и депутат от " Възраждане " Климент Шопов и членовете на групата Тома Биков (народен представител от парламентарната група на ГЕРБ-СДС) и Румен Гечев (народен представител от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “).

Това е първото посещаване на българска парламентарна делегация в Албания се организира от 6 до 8 август 1991 година Парламентарната делегация е водена от ръководителя на Народното събрание Николай Тодоров. Последното посещаване в Албания на българска парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Цецка Цачева, е на 10 май 2012 г. 

За първи път албанска парламентарна делегация гостува в България на 11 май 1991 година Последната аудиенция на албанска парламентарна делегация в България е през февруари 2013 г. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР