Председателят на Народното събрание за пореден път възмути обществото с

...
Председателят на Народното събрание за пореден път възмути обществото с
Коментари Харесай

Пореден бисер на Караянчева: Дарили стари календари и брошури на старчески домове

Председателят на Народното събрание за следващ път възмути обществото с изявленията си. Този път Цвета Караянчева се опита да изясни акта на подаряване на остарели килими на театъра в Кърджали. Като разумно разяснение шефката на Народното събрание уточни, че това не е първата сходна самодейност. 

" Има процедура в Народното събрание. Не аз съм я въвела, доста от дълго време имаме движимости, които са с отпаднала нужда. Можем да ги даряваме единствено на държавни или общински ведомства. Ако някое институция написа писмо, събира се комисия, комисията взема решение дали дава отговор на изискванията и надлежно му позволяват да пристигна и да види мебели или каквото е належащо, с цел да си избере. Подписва се документ и ги взема ", разяснява тя в изявление за БТВ.

След това продължи да изяснява: 

" На Министерството на общественото подкрепяне (Министерството на труда и обществената политика, б.р.) дарихме брошури, календари - те бяха от остарели години, само че бяха прелестни пейзажи, български пейзажи. И те ги раздадоха на старешки домове. Това трябваше ли да го изхвърлим? Това е огромната тематика ".

Изказването на Караянчева провокира лавинообразна реакция в обществените мрежи, където хората показаха своето отвращение от " благородното " и " обилно " подаяние в обществените домове, които са болна тематика за обществото с мизерните условия, които оферират на жителите. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР