Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов бе удостоен с орден

...
Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов бе удостоен с орден
Коментари Харесай

Вежди Рашидов получи орден за заслуги по случай 120 години от строежа на Желязната църква

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов бе почетен с медал за заслуги за реставрацията на църквата " Св. Стефан " в Истанбул по случай 120 години от построяването ѝ.

 

Отличието му бе връчено от архимандрит Никофорий Ничев.

 

" За нас е наслада да ви приветстваме в навечерието на един ярък празник. От името на нашите настоятели, на цялата ни общественост, бих желал да ви връча едноименен медал по случай 120 години от построяването на църквата ", сподели по време на церемонията архимандритът.

 

Желая ви здраво здраве. Нека божието благословение постоянно бъде върху вас и върху целия български народ, съобщи той и добави:

 

Нека като ръководител на Народното събрание да имате мъдрост, Бог да ви дава сили и благословение и св. Стефан да бди над целия народ, тъй като ние имаме потребност освен от добра дума, а и от мир. Нека вие го носите като представител на Народното събрание.

 

" Благодаря за този жест. Той е значим за мен по две аргументи. Преговори имаше доста, само че шансът беше на моя страна да подпиша конвенция за този народен български монумент ", сподели от своя страна Вежди Рашидов.

 

" Подписахме съглашение с Турция  и под управлението на президента Ердоган през днешния ден, 120 години след построяването на църквата, българите в Истанбул имат своя реставриран дом, една перла. 

 

Всички бяхме ангажирани с реставрацията, президентът Ердоган, някогашният български министър председател Бойко Борисов, аз като министър на културата. Идвах персонално през седмица. Днес това е място, където българите търсят религия и обич. Щастлив съм, че имам пръст в това, въпреки и дребен ", разясни Рашидов.

 

Надявам се, в идващия мандат да има постоянни министри и да продължат нашия път, съобщи в умозаключение той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР