Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви пред Нова телевизия,

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви пред Нова телевизия,
Коментари Харесай

Караянчева: Марешки е състоятелен човек, концесията не би сменила разбиранията му

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи пред Нова телевизия, че е имало сложни договаряния с водача на „ Воля “ Веселин Марешки. Но след дълги диалози той е обезпечил подписите на 10-те народни представители от неговата партия.

„ Той не искаше да разпише, тъй като смяташе, че ще го окомплектоват с ръководещата коалиция. Перспективата да бъде окомплектован с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия е по-лошият вид “, разяснява Караянчева.

Марешки подписал конституцията на ГЕРБ, без да я е чел

„ За концесията на плажа не мога да кажа, само че той е заможен човек и това не би сменило разбиранията му ”, уточни още тя.

Веселин Марешки също отхвърли обвиняванията, че депутатите му са подкрепили плана за нова конституция на ГЕРБ против концесиите на плажовете „ Кабакум - Север 1 ” и „ Кабакум - Север 2 ”.

„ Ние имаме ясна задача и тя е разискване на нова Конституция. Всички диалози във всички направления са разрешени. Ние би трябвало да убедим нашите съперници, даже и тези от опозицията, че има смисъл да водим този диалог ”, уточни още Караянчева.

„ Цветята, поднесени от ГЕРБ-Пловдив са били отстранени тъкмо преди да пристигна президентът от протокола на президента. Има видеозапис от събитието. За страдание даже по време на празника на Съединението разделянето витае във въздуха. Невъзможни са договарянията. Жалко е, че през днешния ден протоколът на президента направи този гаф ”, съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева

Тя съобщи, че има опасения за освирквания по време на тържественото отбелязване на Съединението довечера в Пловдив.

Радев: Дейците на Съединението потвърдиха думите на Апостола, че трябват каузи, а не думи

„ Страх ме е довечера. Нека да сведем глава пред героите. Когато би трябвало да приказваме между тях – дано да го вършим цивилизовано ", прикани Караянчева.

По нейни думи разединението на днешния празник идва от президента Румен Радев. Днес в София и Пловдив се организират по две паралелни демонстрации - митинг с искане за оставка на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев и конрапротест с искане за оставка на Румен Радев.

„ Получихме насмешка, незадоволителна оценка на обстановката и като че ли работа напук. А тези хора, които в действителност работеха, бяха трансфорат в цели. Ние търсим диалозите с хората и президента и тъкмо поради това предлагаме Конституцията като една тематика за диалог, покана за диалози, тъй като тази тематика беше доста говорена през годините, а и протестиращите първоначално имаха такова предпочитание “, разяснява Караянчева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР