Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на
Коментари Харесай

Втори опит: Караянчева свиква извънредно заседание за изслушването на Борисов

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева привиква изключително съвещание на Народното събрание на 28 април от 09.00 часа.

Единствената точка в дневния ред още веднъж ще бъде чуването на премиера Бойко Борисов за настоящото положение в страната по отношение на пандемията от Ковид-19 и успеваемостта на подхванатите здравни, стопански и обществени ограничения, по искане на левицата.

Изслушването бе планувано за съвещанието тази седмица, само че то бе провалено заради липса на кворум.

Минути преди да стартира работа Народното събрание във вторник депутатите от ГЕРБ оповестиха, че няма да се записват, защото отхвърлят да бъдат съучастници в политическия пиар на Корнелия Нинова. От ръководещата партия акцентираха, че няма смисъл депутатите да се събират без основателна причина и да трансфорат Народното събрание в " огнище на болестта ".

Червените пък заподозряха, че министър председателят " се е скрил от въпросите на опозицията ".

Самият Борисов пък през вчерашния ден в коментар се зачуди на повикването му в Народното събрание от страна на Българска социалистическа партия.

" Те не ни ли гледат в този момент, от заран до вечер? Ако ме поканят, ще отида. Стига да се съберат. Депутатите не са ли в карантина? Или те са извънземни, безсмъртни? ", попита Борисов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР