Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с министъра на

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с министъра на
Коментари Харесай

Цвета Караянчева разговаря с иранския министър на пътищата и градоустройството

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беседва с министъра на пътищата и градоустройството на Иран Мохаммад Еслами. Гостът е на посещаване в България за осъществяване на 19-та сесия на Смесената българо-иранска комисия за икономическо и научно-техническо съдействие.

България отдава огромно значение на развиването на обичайно положителните си връзки с Иран, акцентира на срещата ръководителят на българския парламент. Цвета Караянчева изрази вяра взаимните старания на държавните управления и парламентите на България и Иран да подкрепят пълноценното потребление на капацитета за търговско-икономическото съдействие сред двете страни и взаимоотношението в областите от съвместен интерес.

Министърът на пътищата и градоустройството на Иран Мохаммад Еслами изрази удовлетворение от осъществената работа от специалистите в Смесената българо-иранска комисия за икономическо и научно-техническо съдействие. Надяваме се, че подписаните осем документа ще допринесат за оползотворяване на съществуващите благоприятни условия за по-успешно развиване на връзките сред България и Иран в редица области, акцентира той.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева уточни, че България отдава предпочитано значение на задълбочаване на двустранните връзки в областите на превоза, туризма, младежта и спорта, селското стопанство, енергетиката и други Тя изрази удовлетворение от възходящото развиване на съдействието в региона на културата, науката и образованието, сфери, които спомагат за взаимното опознаване на нашите два народа.-->



Значима роля за сполучливото развиване на двустранните връзки имат народните представители от групите за другарство, които действат в нашите законодателни институции , акцентира Цвета Караянчева. Тя възобнови поканата към ръководителя на иранския парламент доктор Али Лариджани да направи публично посещаване в България в комфортно за двете страни време.

В диалога в Народното събрание участваха ръководителят на Комисията по превоз, осведомителни технологии и известия Халил Летифов , ръководителят и заместник-председателят на Групата за другарство България – Иран Красимир Събев и проф. Станислав Станилов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР