Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева приветства участниците в конференцията

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева приветства участниците в конференцията
Коментари Харесай

Цвета Караянчева приветства участниците в конференцията Естествено в България – 2019 година на вътрешния туризъм

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева приветства участниците в конференцията "Естествено в България – 2019 година на вътрешния туризъм ", проведена от Министерството на туризма, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Тя ги поздрави за това, че насочват вниманието към българските жители и си слагат амбициозната цел – 2019 година да бъде година на вътрешния туризъм. През последните години българинът се отвори към света, хиляди наши съграждани пътуват до прилежащите страни и до по-далечни дестинации, с цел да видят забележителности, да опознаят други традиции и култури, означи Цвета Караянчева. Тя акцентира, че в това време българинът би трябвало да преоткрие живописната родна природа, да се вгледа в очарованието на всяко кътче, да види разнообразието и благосъстоянието на България.
16
Той би трябвало да се убеди, че и тук може да получи качествено обслужване, да се радва на пълностоен отдих, да посети културни обекти и естествени явления и да знае, че си заслужава да прекара ваканцията вкъщи, добави още ръководителят на Народното събрание. Тя прикани да си напомним думите на дядо Вазов, че у нас погледът открива "все нови, по-нови хубости ".

Ние притежаваме неповторимо и скъпо благосъстояние – естествените забележителности на България и нейната хилядолетна просвета, а това е причина за развиването на разнообразни типове туризъм – културен, селски, екотуризъм, балнеолечебен, с изключение на обичайните морски и зимен туризъм, съобщи още Цвета Караянчева.
16
От всички нас, от общата ни воля и старания – на законодателната, изпълнителната и локална власт, на заетите в бранша и на жителите, зависи развиването на този перспективен и предпочитан за България бранш, бранш, който прави Родината ни разпознаваема, желана и обичана дестинация от непознатите туристи, уточни ръководителят на Народното събрание.

Тя акцентира, че запознаването с хубостта на Родината е изключително значимо освен за развиването на този бранш от стопанската система на страната, само че и за възпитанието на младежите. Нека по този начин да ги възпитаваме, че те да желаят да живеят, да работят и да почиват в България, прикани ръководителят на Народното събрание.
16
Целта на конференцията е да бъдат набелязани ограничения и начинания за поощряване на пътуванията навътре в страната и шерване на положителни практики за разпространение на по-малко известни туристически обекти в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР