Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изтъкна важността на съвместните

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изтъкна важността на съвместните
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Важни са съвместните усилия за превръщането на туризма в гръбнак на българската икономика

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева посочи значимостта на взаимните старания за превръщането на туризма в гръбнак на българската стопанска система, като уточни, че прелестната природа и просвета на страната са най-големият ни капитал, а туризмът е здраве, памет и дух. Цвета Караянчева сподели това на гала по връчване на третите годишни награди в туризма в Централния боен клуб.

Председателят на Народно събрание връчи специфичната премия в категория "Избор на българите ", като за тази година тя се присъжда на Белоградчишките скали. Караянчева посочи, че този туристически обект е наша национална горделивост и визитка на България.

Министърът на туризма Николина Ангелкова връчи премията в категория "Духът на България " на етнографския музей навън Етъра в Габрово. По време на церемонията тя посочи, че за последните три години има 31 на 100 растеж на интернационалните туристи в страната, а растежът на приходите е 38 на 100. Тя посочи, че тези резултати са вероятни, единствено когато се върви в обща посока и се преследва общата цел - България да стане целогодишна туристическа дестинация. Това е не просто гала, на която се награждават спечелилите в оспорвана конкуренция, това демонстрира високото качество на туристическия артикул в страната, церемонията е и знак на всеотдайната работа на всеки един от вас, с цел да се развива туризмът сполучливо и с устойчиви темпове от съществуването на министерството като независима администрация, обърна се министър Ангелкова към участниците в церемонията. Тя заяви, че идната седмица следва разкриване на зимния сезон в ски курортите и пожела той да е сполучлив с постигането на заложения растеж от пет на 100.

В тази конкуренция за годишните награди, които са в 16 категории, са се присъединили 125 участника, а над 122 000 души са дали своят вот, като има растеж на интереса по отношение на предходните издания на състезанието, осведоми още министър Ангелкова.

Председателят на парламентарната комисия по просвета и медии Вежди Рашидов връчи премия в категорията "Специализиран туризъм " на Българския съюза по балнеология и спа туризъм, министърът на спорта Красен Кралев - в категория "Община на 2018 година за морски туризъм " на община Приморско, ръководителят на парламентарната икономическа комисия Петър Кънев - в категория "Община на 2018 за планински туризъм " на община Банско, а вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова - в категорията "Туристическо събитие ", на ултракрос триатлон "Лъвско сърце ". Николова посочи, че днешното събитие е и индикатор за сполучливото развиване на туризъма. Социалният министър Бисер Петков връчи премията в категория "Община на 2018 за балнео и спа туризъм " на община Велинград.

Награди в други категории бяха връчени от управленията на работодателски организации, СУ "Св. Климент Охридски ", депутати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР