Председателят на Народното събрание Росен Желязков, заместник-председателят на парламента Филиз

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков, заместник-председателят на парламента Филиз
Коментари Харесай

Правителственият самолет върна в София втора група българи от Израел

Председателят на Народното събрание Росен Желязков, заместник-председателят на Народното събрание Филиз Хюсменова и вицепремиерът Мария Габриел посрещнаха рано тази заран втория аероплан с българи, евакуирани от Израел.
 
 Мария Габриел посреща сънародниците ни Мария Габриел посреща сънародниците ни Източник: Пресцентър на Министерство на външните работи
Правителственият аероплан " Еърбъс 319 " с втора група евакуирани български жители от Израел кацна на Летище " София " в 03:40 часа. С него в България се прибраха 87 наши съграждани, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.
 
По-рано вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел заяви, че 68 български жители - туристи и участници в здравна конференция - са изявили предпочитание да се качат на този полет.
Самолетът излетя малко след 1 часа от летище " Бен Гурион " в Тел Авив.
 
Вчера 92 български жители и един хърватин бяха евакуирани от Израел и се приземиха в София. Министърът на превоза Георги Гвоздейков заяви, че евакуациите ще продължат, до момента в който има искащи да бъдат изведени от Израел български жители. По думите му има и декларирано предпочитание от други страни от Европейския съюз България да транспорти техни жители, което ще бъде направено при опция. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР