Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще участва в Деветата

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще участва в Деветата
Коментари Харесай

Росен Желязков ще участва в конференция за Стратегията на ЕС за региона на Дунав

Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще взе участие в Деветата конференция на ръководители на парламенти в границите на Стратегията на Европейски Съюз за района на река Дунав (EUSDR) на 18 и 19 март 2024 година във Виена, Австрия. Форумът е проведен от австрийското председателство на Дунавската тактика.

„ Сигурност в района на река Дунав “, „ Образование за народна власт “ и „ Дунавският район като културно, естествено и научно пространство “ са главните тематики, които ще бъдат разисквани на конференцията. Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще направи изявление по тематиката „ Сигурност в района на река Дунав “.

Участниците в конференцията ще бъдат приветствани от ръководителите на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка и на Федералния съвет Маргит Гол. В рамките на форума ръководителят на българския парламент ще има двустранни срещи със своите сътрудници.

Конференцията на ръководителите на парламенти в границите на Стратегията на Европейски Съюз за района на река Дунав (EUSDR) е конгрес за продан на информация и опит, който дава опция на националните парламенти да употребяват цялостния капацитет на европейската тактика за Дунавския район.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР