Председателят на Народното събрание Ива Митева е получила имейл със

...
Председателят на Народното събрание Ива Митева е получила имейл със
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Заплашиха с убийство Ива Митева

Председателят на Народното събрание Ива Митева е получила имейл със опасност за ликвидиране. Това съобщи Тошко Йорданов от " ИТН " в коридорите на Народното събрание.

" Постъпил е сигнал за опасност за ликвидиране към госпожа Ива Митева. Интересно е съвпадението, че той е пристигнал сега, в който тя разгласи от трибуната, че закона за НСО минава на първо четене. Веднага някой се и задействал да изпрати имейл със опасност за убийсто към госпожа Митева ", изясни ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ.

Гласуването на поправките в Закона за НСО, отнасящо се за защитата на основния прокурор Иван Гешев, мина с нагорещени диспути и съществени кавги.

След като в четвъртък депутатите в последна сметка по този начин и не схванаха лишили ли са защитата на основния прокурор Иван Гешев, или не, разногласието се трансформира от спор по текстовете, които понижават броя на лицата с защита от НСО, в скандал за кворума.

Според Ива Митева гласуването на поправките в закона през вчерашния ден е било нелегитимно и цялата работа на депутатите от четвъртък се е обезсмислила.

Именно по тази причина малко преди съвещанието през днешния ден тя свика изключителното съвещание на Председателския съвет, което още веднъж провокира протести в Народното събрание.

В началото на съвещанието Ива Митева предложи да включат гласуването на законопроектите за изменение и допълнение в Закона за Националната работа за защита в днешния дневен ред, което породи нов скандал и депутатите излязоха в 30-минутна отмора. А откакто се върнаха от паузата, Митева промени мнението си, че в четвъртък гласуването е било нелегитимно, и разгласи законопроекта за изменение и допълнение в Закона за Националната работа за защита за признат.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР