Председателят на Народното събрание и водената от него парламентарна делегация

...
Председателят на Народното събрание и водената от него парламентарна делегация
Коментари Харесай

Председателят на НС Росен Желязков и водената от него парламентарна делегация посетиха мавзолея на президента Хо Ши Мин в Ханой

Председателят на Народното събрание и водената от него парламентарна делегация посетиха мавзолея на президента Хо Ши Мин в Ханой. Те разгледаха мемориалния комплекс и поставиха венец в символ на респект към личността му, посветила живота си на битката за национално избавление на виетнамския народ.

„ Светлото бъдеще на един народ се гради на неговото героично минало. Примерът на Виетнам е мостът и вдъхновението сред минало и бъдеще “, написа ръководителят на българския парламент в книгата за публични посетители на мемориалния комплекс. Той насочи откровени пожелания за разцвет на виетнамския народ.



Българска парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание, е на публично посещаване в Социалистическа република Виетнам от 6 до 9 януари 2024 г. Визитата е по покана на ръководителя на Националното заседание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хуе.



 

По-рано парламентарната делегация, водена от ръководителя на българския парламент, взе участие в формалната гала по полагане на венец пред паметника на героите и мъчениците във виетнамската столица Ханой.



Предвижда се в първия ден от визитата си в страната делегацията да беседва със секретаря на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Нин Бин и член на Централния комитет на партията Доан Мин Хуан.



В състава на делегацията са ръководителят на Комисията по труда, обществената и демографската политика Деница Сачева (ПГ на ГЕРБ-СДС), ръководителят на Комисията по защита Христо Гаджев (ПГ на ГЕРБ-СДС), ръководителят на Комисията по икономическа политика и нововъведения Хамид Хамид (ПГ на ДПС), ръководителят на Комисията за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество Валентин Тончев (ПГ на ДПС), заместник-председателят на Комисията по културата и медиите и ръководител на Групата за другарство България-Виетнам Стоян Михалев (ПГ „ Продължаваме промяната – Демократична България “), заместник-председателят на Групата за другарство България – Виетнам Борислав Гуцанов (ПГ „ Българска социалистическа партия за България “) и националният представител от групата Иво Русчев (ПГ „ Възраждане “), както и депутатите Нели Димитрова (ПГ „ Продължаваме промяната – Демократична България “), Цветан Предов (ПГ „ ИТН “), Ангел Георгиев (ПГ „ Възраждане “) и Александър Вълчев (ПГ „ ИТН “). Кметът на Казанлък Галина Стоянова също е част от делегацията.



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР