Председателят на македонския парламент Талат Джафери ще присъства на гласуването

...
Председателят на македонския парламент Талат Джафери ще присъства на гласуването
Коментари Харесай

Председателят на македонския парламент идва у нас за гласуването на Протокола

Председателят на македонския парламент Талат Джафери ще участва на гласуването в българското Народно заседание на Протокола за присъединението на страната му към НАТО.


На 15 февруари Парламентарната комисия по защита утвърди Протокола. Гласуването се чака да стане в сряда - 20 февруари.

" Преди 27 години България първа абсолютно призна Македония, под нейното конституционно име и като независима и самостоятелна страна. България убеди и Турция и Русия, също да признаят нейната самостоятелност. Най-отговорно заявяваме, че Северна Македония може да разчита на цялостната ни поддръжка и подпомагане за пълноценното й присъединение към НАТО ", съобщи ръководителят на комисията по защита ген. Константин Попов след ратификация от Комисията по защита за присъединението на Северна Македония към НАТО.

Членството на Македония в Северноатлантическия пакт стана допустимо с помощта на разрешаването на разногласието за името на страната и окончателното одобрение на Преспанския контракт от страна на Гърция.

Северна Македония стана 30-я член на пакта.
 Владо Бучковски: Mисля, че стартира нова епоха за нашата страна Северна Македония Владо Бучковски: Mисля, че стартира нова епоха за нашата страна Северна Македония
Промяната на името на Северна Македония е стъпка към евроатлантическото развиване на страната. Това разяснява пред "По света и у нас " някогашният министър председател...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР